Посольство США опубликовало заявление по поводу санкций в отношении Онищенко, Дубинского и других

12:05, 12 января 2021
На сайте Посольства США в Украине выложили заявление Майка Помпео относительно санкций в отношении Кулика, Онищенко, Дубинского и других украинцев.
Посольство США опубликовало заявление по поводу санкций в отношении Онищенко, Дубинского и других
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

11 января Посольство США опубликовало заявление по поводу санкций в отношении Онищенко, Дубинского и других украинских граждан.

«Заява для преси
Майкл
 Помпео, Державний секретар США
11 січня 2021 року

Сьогодні Сполучені Штати запроваджують санкції проти семи фізичних осіб та чотирьох організацій, які є частиною мережі іноземного впливу, пов’язаної з Росією та  Андрієм Деркачем, проти якого були запроваджені санкції 10 вересня 2020 року, відповідно до Наказу Уряду США № 13848, за його спробу вплинути на президентські вибори в США 2020 року. Деркач, народний депутат України, вже понад десять років є активним російським агентом, який підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами.

Колишні українські держслужбовці Костянтин Кулик, Олександр Онищенко, Андрій Теліженко і нинішній народний депутат України Олександр Дубінський публічно виступали разом з Деркачем або приєднувалися до нього для скоординованого поширення і просування облудних або необґрунтованих закидів стосовно кандидата на політичну посаду в США. Вони робили неодноразові публічні заяви, просуваючи зловмисні тези про участь чиновників уряду США у корупційних справах в Україні. Ці дії та тези підтримують цілі Деркача вплинути на президентські вибори у США 2020 року. Ці особи були визначені, відповідно до наказу Президента США № 13848, такими, що прямо або опосередковано брали участь, спонсорували, приховували або іншим чином були причетні до іноземного втручання у спробі підірвати президентські вибори в США 2020 року. 

«NabuLeaks», «Ера-Mедіа», «Only News» і «Скептик TOВ» – це медіакомпанії в Україні, які поширюють неправдиву інформацію за вказівкою Деркача та його спільників. На них поширюються санкції, згідно з наказом Президента США № 13848, через те, що вони належать Деркачу чи його медійній команді або контролюються ними. Ці санкції також стосуються Петра Журавля, Дмитра Ковальчука та Антона Симоненка через те, що вони надавали фінансову, матеріальну або технологічну підтримку, надавали товари чи послуги Деркачу на підтримку його діяльності. 

Докладніша інформація про сьогоднішні дії у пресрелізі Міністерства фінансів США, - отмечается в сообщении Посольства США.

Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді