Профспілка освітян вимагає від Кабміну збільшити посадові оклади

15:09, 15 января 2021
На думку освітян, затягування процедури ухвалення урядом постанови матиме наслідком невизначеність на місцевому рівні з виплатою січневого авансу.
Профспілка освітян вимагає від Кабміну збільшити посадові оклади
Источник фото: kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Профспілка працівників освіти і науки звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням прискорити ухвалення постанови щодо встановлення посадових окладів працівників бюджетної сфери. Про це у своєму телеграм-каналі написав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

За його словами, освітяни наголошують на необхідності прискорити ухвалення постанови щодо встановлення посадових окладів працівників бюджетної сфери з 1 січня 2021 року, виходячи з розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду – 2 670 грн, з 1 грудня 2021 року – 2 893 грн.

Освітяни акцентують на тому, що затягування процедури ухвалення урядом зазначеної постанови матиме негативні наслідки, зокрема, невизначеність на місцевому рівні з виплатою січневого авансу. 

«Цілком поділяю позицію профспілки й також звертаюся до Мінекономіки та всіх зацікавлених центральних органів виконавчої влади з проханням пришвидшити розв’язання питання», - зазначив міністр.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабінет Міністрів України схвалив постанову № 1149 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 822 та зупинення її дії», яка відстрочує збільшення зарплати освітянам.

При цьому т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі усіх запевнив, що зарплати освітян зростатимуть.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей