Співробітники Управління державної охорони не пропускають Олександра Тупицького на територію КСУ

10:28, 19 января 2021
Минулого тижня УДО надало офіційну відповідь, що жодних розпоряджень щодо недопуску Голови КСУ на територію Суду до них не надходило.
Співробітники Управління державної охорони не пропускають Олександра Тупицького на територію КСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Управління державної охорони не пропускають Голову Конституційного Суду України Олександра Тупицького на територію КСУ. При цьому минулого тижня УДО надало офіційну відповідь, що жодних розпоряджень щодо недопуску Голови КСУ на територію Суду до них не надходило.

 Біля Контрольно-пропускного пункту Суду знаходиться декілька службових авто. Імовірно, саме на них до КСУ приїхав Олександр Тупицький.

Втім, не пропускають до КСУ не лише суддів.

На заплановану у зв'язку з цими подіями пресконференцію не пропустили журналістів «Судово-юридичної газети». Службовці УДО, які охороняють вхід до КСУ, зазначають, що діють за наказом Комендатури. Та детальніших коментарів не надають.

Олександр Тупицький повідомив, що до приміщення Суду не пускали й деяких інших суддів КСУ. Наразі він пише заяву до поліції про злочин стосовно недопуску суддів до приміщення КСУ.


 У КСУ прокоментували ситуацію. 

«За словами Олександра Тупицького, вказане є черговою спробою протиправного втручання у діяльність Голови Конституційного Суду України, перешкоджанням виконанню ним своїх службових обов’язків, спрямованим на блокування роботи Конституційного Суду України в цілому. Указом Президента України Олександр Тупицький відсторонений від посади судді Конституційного Суду України, адміністративні функції як Голови Суду він має виконувати, оскільки на це його уповноважили судді Конституційного Суду України.

Нездійснення адміністративних функцій Голови Суду призведе до дестабілізації роботи всієї інституції», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті КСУ.

Детальніше дивіться у сюжеті Право ТВ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва