Доля голови агрокомітету Ради вирішиться 1 лютого

15:52, 28 января 2021
На засіданні фракції «Слуга народу» розбиратимуться із висловленою членами комітету недовірою.
Доля голови агрокомітету Ради вирішиться 1 лютого
Джерело фото: rada.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Фракція «Слуга народу» збереться у понеділок, 1 лютого 2021 року, щоб розглянути подію, що сталася 27 січня на засіданні Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики. Наприкінці планового засідання комітету частина народних депутатів, членів комітету, внесла до порядку денного питання про висловлення недовіри голові комітету Миколі Сольському. За недовіру проголосувало 13 парламентарів із 25 зареєстрованих на засіданні комітету.

Як повідомляє портал «Agropolit.com», заявка на зміну голови аграрного комітету пролунала з голосу від народного депутата від «Слуги народу» Сергія Буніна. За відставку Миколи Сольського 10 голосів також дали депутати «Слуги народу» (серед них А.Чорноморов, О. Гайду, М.Шол, С.Бунін, С.Литвиненко, А. Богданець. Д.Соломчук, Т. Грищенко, М. Кириченко), два – депутати від «Батьківщини» (В. Івченко та О. Мейдич) та один - від ЄС (А. Герасимов).

Яка буде реакція фракції на це рішення поки не відомо, але, в будь-якому разі питання зняття голови аграрного комітету має виноситись до Верховної Ради, і за нього повинні проголосувати у сесійній залі 226 народних депутатів.

У кулуарах парламенту ходять чутки, що на нового голову розглядається кандидатура члена аграрного комітету, активного представника «Батьківщини» Вадима Івченка.

Щоправда, народний депутат на своїй фейсбук-сторінці ці прогнози повністю заперечує.

«Хочу висловити свою позицію щодо недостовірної інформації, яка шириться мережею, про можливість мого призначення головою Аграрного комітету. Ні я, ні моя фракція не ведуть ні з ким переговори з приводу можливого мого призначення, оскільки позиція Президента і монобільшості по ринку землі кардинально відрізняються від позиції «Батьківщини» і моєї особисто. І скоріш за все, можлива призначена особа точно не буде представником з опозиції» - наголошує він.

Також Вадим Івченко пояснив, чому підтримав відставку голові комітету: «Згадав, як проходило прийняття Закону «Про ринок землі», про безліч порушень регламенту, пригадав конституційне подання щодо цього закону...»

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси