Кабмін планує внести зміни до Методики обчислення винагороди адвокатів

11:53, 3 февраля 2021
У Мін’юсті зазначають, що хочуть внести зміни до двох коефіцієнтів для приведення у відповідність із чинним законодавством.
Кабмін планує внести зміни до Методики обчислення винагороди адвокатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

3 лютого міністр юстиції Денис Малюська виносить на розгляд Кабінету Міністрів проект постанови про внесення змін до Методики обчислення винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Проект передбачає внесення змін до пункту 5 Методики. Безпосередньо пропонується змінити визначення двох коефіцієнтів.

Отже, першим під зміни підпадає КΣ от досуд – сумарний коефіцієнт особливої тривалості стадії кримінального провадження для стадії досудового розслідування. По-перше, у його визначенні замість посилання на частину 2 статті 294 КПК пропонується передбачити посилання просто на статтю 294 КПК. По-друге, з’явиться новий розмір цього коефіцієнту – для проваджень тривалістю до одного місяця, а також зникне верхня межа у 12 місяців. У підсумку розмір КΣ от досуд виглядатиме наступним чином:

  • до одного місяця – 0,05;
  • до трьох місяців, але понад 1 місяць – 0,125;
  • до шести місяців, але понад три місяці – 0,175;
  • понад шість місяців – 0,25;
  • в інших випадках – 0.

Іншою «жертвою» цього проекту стане Кос. пров – коефіцієнт повноти розгляду доказів судом. На сьогодні визначено, що цей коефіцієнт «застосовується із значенням 0,5 у разі розгляду судом обвинувального акта щодо вчинення кримінального проступку у спрощеному проваджені». Натомість Мін’юст пропонує доповнити це положення фразою «відповідно до частини третьої статті 382 Кримінального процесуального кодексу України».

Міністр у пояснювальній записці до проекту постанови обґрунтовує свої пропозиції ухваленням у грудні 2019 року закону 2617-VIII, який, зокрема, передбачав внесення змін до статей 219 та 294 Кримінального процесуального кодексу, які регулюють відповідно строки досудового розслідування та загальні положення продовження строку досудового розслідування. Разом з цим, чинна норма Методики посилається на частину другу статті 294, яка у редакції закону 2617-VIII регулює продовження строку досудового розслідування щодо кримінальних проступків.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що також сьогодні уряд розгляне питання щодо підвищення окладів медикам.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду