До кінця лютого Мінагрополітики презентує Національний геопортал відкритих даних

18:00, 9 февраля 2021
Українці зможуть побачити, скільки в країні землі, водних та лісових ресурсів, хто є власником землі і скільки платить податків.
До кінця лютого Мінагрополітики презентує Національний геопортал відкритих даних
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У березні буде рівно тридцять років, як держава розпочала земельну реформу. Очевидно, що вже треба цей процес фіналізувати. Окрім передачі земель в об’єднані територіальні громади, запуску повноцінного обігу земель сільськогосподарського призначення, максимальної дерегуляції, саме головне у цьому процесі – відкриття даних для суспільства. Про це під час ефіру на каналі «Україна 24» заявив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

«Всі мають право знати і можливість бачити, скільки в країні землі, водних та лісових ресурсів, хто володіє землею і скільки платить податків тощо», - зазначив він.

За словами міністра, прийнятий у 2020 році законопроект №2370 про національну інфраструктуру геопросторових даних відкрив українцям доступ до кадастрів. На базі нового закону був створений масштабний Національний геопортал відкритих даних, куди увійшли відомості про зазначені ресурси.

Прозорість системи землекористування сприятиме також подоланню земельного рейдерства та викоріненню корупційних практик, сформованих десятиріччями, вважає очільник аграрного відомства.

«До кінця лютого ми презентуємо Національний геопортал відкритих даних», - пообіцяв Роман Лещенко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва