Вітренко пообіцяв споживачам перехід на одну платіжку за газ та його розподіл

15:17, 24 февраля 2021
У планах міністерства також обмеження націнки монополістів на роздрібному ринку газу.
Вітренко пообіцяв споживачам перехід на одну платіжку за газ та його розподіл
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Тимчасово виконуючий обов’язки міністра енергетики Юрій Вітренко, за кандидатуру якого на посаду міністра двічі відмовлялася голосувати Верховна Рада, оприлюднив у соцмережах пост, в якому поділився планами міністерства на майбутнє.

По-перше, він пообіцяв, що держава буде допомагати людям легко порівнювати ціни і змінювати постачальників, щоб менше платити. Наприклад, для цього може використовуватися додаток Дія і навіть «бот».

По-друге, міністерство планує забезпечити автоматичний обмін даними між системою нарахування монетизованих субсидій і системами виставлення рахунків за комунальні послуги. Так і держава, і споживач, зможуть легко контролювати, яку частину рахунку покриває субсидія.

 По-третє, опрацьовується введення обмеження націнки монополістів на роздрібному ринку та вдосконалення роботи оптового ринку зокрема щодо обсягів, які мають виставляти на ринок державні компанії. Для споживачів це означає менші ціні.

 По-четверте, пропонується змінити принципи формування тарифів, щоб споживачі були впевнені в тому, що на них не перекладають неефективність роботи операторів мереж, і щоб гроші не виймалися, а вкладалися у підвищення якості та надійності постачання газу, тепла, електроенергії.

 Нарешті, п’яте - це перехід на одну платіжку за газ та розподіл, при цьому, щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вищим за тарифи в інших регіонах.

Раніше суд заборонив частині газзбутів виставляти споживачам рахунки на оплату газу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва