Уряд збільшує розмір компенсацій виробникам у сфері виноградарства, садівництва та хмелярства

13:18, 10 марта 2021
Капітальні вкладення у розбудову галузевої інфраструктури, придбання технологічних ліній, придбання садивного матеріалу будуть компенсовані від 30 до 80 відсотків.
Уряд збільшує розмір компенсацій виробникам у сфері виноградарства, садівництва та хмелярства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва та хмелярства. Це зроблено з метою приведення нормативно-правових актів КМУ у відповідність до положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції» від 5.11.2020 року №985-ІХ.

Новою редакцією Порядку збільшено обсяги компенсації витрат за рядом напрямків із 30 до 50 відсотків. Зокрема, йдеться про компенсації за спорудження шпалер, встановлення систем крапельного зрошення. За придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю – держава компенсує до 80 відсотків вартості. При закупівлі техніки, механізмів та обладнання для проведення технологічних робіт у виноградарстві, садівництві і хмелярстві, можна розраховувати на компенсацію до 30 відсотків вартості.

Крім того, передбачена можливість виплати (доплати) суб’єктам господарювання державної підтримки для часткової компенсації витрат, понесених у 2019-2020 роках.

Щоправда, матимуть право на отримання бюджетних коштів лише ті суб’єкти господарювання, стосовно яких не порушено справу про банкрутство, і які не перебувають на стадії ліквідації. Також вони не повинні мати простроченої більш ніж на шість місяців заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси