В Україні можуть заборонити виробництво азбесту: законопроект

17:00, 8 апреля 2021
Радуцький пояснив, навіщо забороняти виробництво азбесту.
В Україні можуть заборонити виробництво азбесту: законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні можуть заборонити виробництво азбесту, який використовується при виготовленні шиферу. Відповідна норма міститься у статті 27 законопроекту «Про систему громадського здоров’я» (реєстр. № 4142 від 22.09.2020).

Автором законопроекту є Михайло Радуцький, голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

04.02.2021 законопроект було прийнято Верховною Радою у першому читанні, проте до другого читання до нього надійшло майже 900 поправок.

Відповідно до статті 27 проекту акту у технологічних процесах та під час здійснення будівельно-монтажних робіт на будь-яких об'єктах забороняється виробництво і використання азбесту незалежно від виду, а також азбестовмісних виробів і матеріалів. Заходи безпеки і захисту від шкідливого впливу азбесту та матеріалів і виробів, що містять азбест визначаються державними медико-санітарними правилами.

Коментуючи у ЗМІ можливу заборону Михайло Радуцький пояснив, що згідно з Директивою ЄС Україні необхідно відмовитися від виробництва азбесту. За його словами ще у 2017 Міністерство охорони здоров’я видавало наказ, яким заборонялося використання азбесту, проте він не був реалізований через позицію Мін’юсту. У разі ухвалення законопроекту депутати можуть надати виробникам азбесту максимальний перехідний період в один рік.

Раніше «судово-юридична газета» розповідала, що депутати підтримали у першому читанні норми про карантин, режим тиші та правила перетину кордону.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області