Безкінечні вибори: як Києво-Могилянська академія не може обрати президента

17:40, 9 апреля 2021
У НаУКМА з 2019 року не можуть обрати президента.
Безкінечні вибори: як Києво-Могилянська академія не може обрати президента
Джерело фото: watcher
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні у вишах тривають вибори ректорів закладів вищої освіти. Однак не всюди вдається їх обрати з першого разу.

Триває напружена боротьба за крісло керівника у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА), де вчергове не змогли обрати президента. У кінці березня тут відбувся другий тур виборів і знову не обрали президента. Як повідомляє прес-служба вишу, були отримані такі результати:

за Олександру Гуменну проголосувало 176 осіб (46%);

за Дениса Азарова проголосувало 156 осіб (40.7%);

не підтримали жодного кандидата 45 осіб (11.7%).

За підсумками голосування у першому турі, що відбулося 18 березня 2021 року на виборах президента НаУКМА, кандидати отримали таку кількість голосів виборців, що взяли участь в голосуванні:

Олександра Гуменна – 154 голоси;

Денис Азаров – 131 голос;

Василь Ожоган – 116 голосів.

Біографія кандидатів

Денис Азаров - декан факультету правничих наук,  кандидат юридичних наук, доцент, член науково-методичної комісії МОН України за спеціальністю "Право", співавтор бакалаврського та магістреського Стандартів вищої освіти України тощо.

Олександра Гуменна - декан факультету економічних наук, Гарант PhD-програми «Менеджмент»,  доцент кафедри маркетингу та управління бізнесом, факультет економічних наук НаУКМА.

Василь Ожоган - доктор філологічних наук, професор.

У зв’язку з тим, що жоден кандидат не набрав понад 50% голосів, 6 квітня МОН оголосило знову вибори голови НаУКМА.

Нагадаємо, 11 жовтня 2019 р. наказом Міністра освіти і науки України було оголошено конкурс на зайняття посади ректора (президента) НаУКМА.

5 лютого та 12 лютого 2020 р. (у два тури) відбулось голосування за кандидатів на посаду президента (5 осіб у першому турі, 2 - у другому). Проте жоден з кандидатів не набрав понад 50% голосів від загальної кількості виборців, що надало би право МОН призначити президента НаУКМА (відповідно до норм Закону України «Про вищу освіту»  та  Статуту НаУКМА). 

19 серпня 2020 року знову оголошено конкурс на зайняття посади президента НаУКМА. 

Вибори призначено на 11 листопада 2020 р.

11 та 19 листопада 2020 р. (у два тури) відбулось голосування за кандидатів на посаду президента (3 особи у першому турі, 2 - у другому). Проте жоден з кандидатів не набрав понад 50% голосів від загальної кількості виборців. 

Нарешті 4 грудня 2020 року знову оголошено конкурс  на зайняття посади президента НаУКМА, який так само не визначив нового очільника вишу.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що 24 березня у Київському національному університеті (КНУ) імені Тараса Шевченка відбувся другий тур виборів. Переконливу перемогу здобув проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді