Заступник Міністра розповів, кому не будуть призначатися субсидії та як доставлятимуть пенсії

17:25, 19 апреля 2021
Субсидії отримають не всі: Уряд запровадив верифікацію обмеження.
Заступник Міністра розповів, кому не будуть призначатися субсидії та як доставлятимуть пенсії
Джерело фото: volyn.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко розповів в ефірі одного із телеканалів про зміни порядку отримання пенсій та про посилення вимог під час призначення житлових субсидій.

За словами Віталія Музиченка, критерії відбору субсидіантів були змінені під час позачергового засідання Кабміну (а не закритого, як іноді неправильно повідомляють), тому що сьогодні вже кінець квітня, а з першого травня має відбуватися перепризначення субсидій на наступний період, тож все відбувалося в плановому режимі.

Субсидії – це адресна соціальна допомога тим, хто не може (а не «не хоче») оплачувати комунальні послуги. Сьогодні проводиться достатньо серйозна робота стосовно підтвердження прав на отримання субсидії, в тому числі верифікація. Результати верифікації показують, що не всі з тих, хто отримав житлову субсидію, потребують такої підтримки від держави.

Віталій Музиченко навів приклад, коли людина оформила житлову субсидію і буквально через декілька тижнів купила валюту у сумі більш ніж на мільйон гривень.

Тож сьогодні встановлюється чітке правило, що субсидія призначатися не буде тим, хто здійснив дорогу вартісну покупку на суму 50 000 гривень і більше. Крім того, вводяться обмеження стосовно наявності двох житлових приміщень, двох транспортних засобів і т.д. Під такі обмеження може потрапити кілька відсотків одержувачів субсидій.

Стосовно ухвалення рішення про перерахування пенсій на банківські картки, заступник міністра пояснив наступне.

За останні 5-7 років у нас чисельність одержувачів соціальних виплат у банківських установах постійно зростає.

На сьогоднішній день через пошту соціальні виплати отримують близько третини одержувачів.

Відповідно до 1 вересня кожен одержувач пенсії або соціальної виплати має можливість обрати установу уповноваженого банку і відкрити там рахунок.

При цьому передбачено, що для мало мобільних категорій населення, як і раніше буде можливість отримувати відповідні виплати через Укрпошту. Мало того, відповідно до умов договору передбачено те, що банки мають можливість забезпечувати доставку відповідних виплат.

Це дасть можливість розвитку банківського сектору або банківських послуг, зокрема послуг POS- терміналів, у тому числі в сільській місцевості.

Раніше депутати взялися за проблему зарплат працівників суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді