Комітет рекомендував до другого читання законопроект про внесення змін до КУпАП щодо виконаних постанов

12:39, 23 апреля 2021
Листи щастя перестануть відправляти водіям, які вже сплатили штраф.
Комітет рекомендував до другого читання законопроект про внесення змін до КУпАП щодо виконаних постанов
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді ухвалити у другому читанні законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов ( реєстр. № 5058 від 11.02.2021), який вже встиг наробити розголосу.

Проектом акту передбачено внесення змін до статей 279-1 та 291 КУпАП. Пропонується встановити, що постанова про накладення адміністративного стягнення надсилається порушнику рекомендованим листом з повідомленням лише у випадку, якщо вона не була виконана шляхом оплати штрафу протягом 15 робочих днів з дня її винесення. Підставою набрання постановою законної сили вважатиметься в т.ч. її виконання, тобто сплата штрафу.

Саме в цьому законопроекті пропонується зазначити, що постанова по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у тому числі зафіксоване в автоматичному режимі, або про порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), набирає законної сили після її виконання (сплати штрафу)

або після вручення особі або отримання поштового повідомлення про вручення

або про відмову в її отриманні, або повернення поштового відправлення з позначкою про невручення.

 

Таке формулювання здивувало ГНЕУ, яке зазначило у висновку, що законопроектом порушено логічний зв’язок виникнення та припинення правовідносин. Адже у випадку набрання постановою законної сили після її виконання втрачає сенс саме існування інституту набрання постановою законної сили.

До законопроекту надійшло 15 поправок, 5 з них члени Комітету врахували. Законопроект було підтримано без обговорення, відтепер його винесуть для голосування в сесійну залу Верховної Ради.

Раніше розповідалося, чому Президент заветував закон про Єдиний портал повідомлень викривачів корупції.

 

 

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва