Кабмін пропонує відшкодовувати членам наглядових рад проживання та харчування

13:00, 23 июня 2021
Порядок стосується роботи членів наглядових рад вишів протягом 15 днів на рік.
Кабмін пропонує відшкодовувати членам наглядових рад проживання та харчування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство освіти і науки України розробило і подало на розгляд Кабінету міністрів України новий Порядок визначення компенсації витрат членів наглядових рад закладів фахової передвищої освіти державної та комунальної форми власності. Ним, зокрема, регламентується порядок відшкодування витрат членів наглядових радів на участь в засіданнях, роботі у закладах вищої освіти (ЗВО) тощо.

У Порядку зазначено, що видатки на компенсацію витрат членів наглядової ради закладів освіти передбачаються у кошторисі відповідного закладу освіти а саме на:

- проїзд залізничним або міжміським автобусним (автомобільним) транспортом (крім таксі) з населеного пункту постійного проживання (роботи) члена наглядової ради до закладу освіти i у зворотному напрямку та користування постільною білизною у потягах;

- оплату проживання у готелі та харчування протягом часу участі в засіданнях наглядової ради.

Щоб отримати відшкодування, члену наглядової ради потрібно буде надати документи: квитки, чеки тощо. Для відшкодування проїзду службовим та власним автомобільним транспортом потрібно надати дані про використання мастильних матеріалів на 1 кілометр.

Гранична сума відшкодування витрат на найм житлового приміщення та харчування протягом часу участі в засіданнях наглядової ради (загальною кількістю не більш як за десять робочих днів на рік, у якому проводяться вибори керівника закладу освіти, та не більш як за п’ять робочих днів — у міжвиборчий період) встановлюється з урахуванням розмірів, у додатку 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р. № 98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на сьогоднішньому засіданні Кабмін розгляне постанову, якою планується підвищити ефективність функціонування системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів для запровадження електронної взаємодії та інтероперабельності електронних інформаційних ресурсів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді