Денис Малюська просить Кабмін озброїти Бюро економічної безпеки

12:14, 4 августа 2021
Уряд розгляне питання включення Бюро економічної безпеки в дозвільну систему.
Денис Малюська просить Кабмін озброїти Бюро економічної безпеки
Джерело фото: Мін’юст
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Проектом постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 11 Положення про дозвільну систему» пропонується включити Бюро економічної безпеки України до переліку державних органів, для яких визначається порядок придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної зброї, бойових припасів до неї, інших предметів і матеріалів, на які поширюється дозвільна система. 

Проект внесений на розгляд уряду за ініціативою Міністерства юстиції України.

Відповідно до Закону України «Про Бюро економічної безпеки України» утворено Бюро економічної безпеки України як центральний орган виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави. 

Бюро економічної безпеки здійснює оперативно-розшукову діяльність та досудове розслідування у межах передбаченої законом підслідності. 

Особи, які мають спеціальні звання Бюро економічної безпеки України, крім працівників інформаційно-аналітичного підрозділу, під час здійснення заходів із запобігання, виявлення, припинення, розслідування кримінальних правопорушень, віднесених законом до підслідності Бюро економічної безпеки України, уповноважені у межах компетенції застосовувати поліцейські заходи. 

Також пунктом 19 частини першої статті 8 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» визначено, що оперативним підрозділам для виконання завдань оперативно-розшукової діяльності за наявності передбачених статтею 6 цього Закону підстав надається право, зокрема, застосовувати засоби фізичного впливу, спеціальні засоби та вогнепальну зброю на підставах і в порядку, встановлених законами про Національну поліцію, Службу безпеки України, Державну прикордонну службу України, державну охорону органів державної влади України та посадових осіб, Митним кодексом України. 

Раніше ми писали, чому комісія з виборів директора БЕБ відсіяла одинадцять кандидатів на посаду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва