Шкарлет повідомив, у скількох школах використовують туалети на вулицях

12:20, 19 августа 2021
Міністр освіти і науки повідомив про намір направляти залишки освітньої субвенції на розвиток вбиралень в шкільних приміщеннях.
Шкарлет повідомив, у скількох школах використовують туалети на вулицях
Джерело фото: radiotrek.rv.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 467 школах України використовують вуличні вбиральні. Про це повідомив під час брифінгу Всеукраїнський серпневий форум «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху» Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«У 2020 році 512 шкіл потребували втручання у вуличні вбиральні, на сьогодні їх залишилося 467.  Проте ми дозволилили використовувати залишки освітньої субвенції на наступний рік, аби вуличні вбиральні були доведені до нормального стану», - сказав міністр.

Його підтримав голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, який вказав, що в рамках реалізації програми «Спроможна школа» були реалізовані десятки проектів, які стосувалися облаштування вбиралень, підведення водопостачання тощо. При цьому він вказав на той факт, що є вбиральні, які навіть у приміщеннях не відповідають санітарним нормам. При цьому він закликав голів ОДА впливати на те, аби залишки освітньої субвенції використовувалися на ремонти відповідних приміщень у школах.

Нагадаємо: 1 січня цього року набрав чинності  Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти.

Ним передбачені норми облаштування туалетних кімнат і для учнів, і для працівників школи. Зокрема, Санрегламент не передбачає жодних інших туалетів, окрім внутрішніх.

У закладах освіти повинні бути облаштовані внутрішні туалетні кімнати із підведеною холодною та гарячою водою, а також встановлені диспенсери із рідким милом та паперовими рушниками.

Обов’язковими є двері в туалетних кабінках, що зачиняються зсередини, а перегородки між кабінками мають бути непрозорими. Також мають бути створені окремі туалети для працівників закладу освіти.

Раніше «Судово-юридчина газета» детально проаналізувала основні норми Санітарного регламенту. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва