Рада судей Украины: у главы НАПК Александра Новикова обнаружились сложности с пониманием законодательства

16:21, 23 сентября 2021
Рада судей: «Главе НАПК следует сосредоточиться на своих непосредственных обязанностях и сферах ответственности, а не прибегать к мелочным пиар-акциям».
Рада судей Украины: у главы НАПК Александра Новикова обнаружились сложности с пониманием законодательства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Как ранее писала «Судебно-юридическая газета», глава Национального агентства по вопросам предотвращения коррупции Александр Новиков прислал письмо главе Рады судей Богдану Моничу, Верховному Суду и др., где заявил, что РСУ присвоила полномочия Верховной Рады.

Его возмутило то, что РСУ утвердила Порядок осуществление контроля за соблюдение законодательства относительно конфликта интересов в деятельности судей. Такое решение, отметим, было принято РСУ еще в 2016 году, до появления на должности самого А. Новикова.

Затем Рада судей пояснила Александру Новикову законодательство. Однако, видимо, на этом дискуссия не закончилась.

Так, 23 сентября Рада судей опубликовала сообщение, в котором отметила пробелы с пониманием законодательства у главы НАПК. Приводим его дословно.

«Рада суддів України продовжить рух задля формування оновленого складу ВРП

Оскільки юридична позиція Ради суддів України щодо повноважень держорганів у питаннях конфлікту інтересів виявилась важкою для сприйняття окремих посадових осіб НАЗК, змушений пояснити простіше.

Голові Національного агентства з питань запобігання корупції слід зосередитись на своїх безпосередніх обов'язках та сферах відповідальності, а не вдаватись до дріб'язкових піар-акцій, спрямованих на підняття власного рейтингу та рейтингу офіційного телеграм-каналу НАЗК.

Ні голова Ради суддів України, ні члени Ради суддів не потребують його порад, ні в питаннях конфлікту інтересів, ні щодо інших процедур, які належать до компетенції Ради.

Рада суддів України усвідомлює важливість проведення судової реформи, а тому виконує і надалі буде виконувати обидва закони, спрямовані на її впровадження. Але Рада суддів здійснюватиме це самостійно і без жодної допомоги «доброзичливих громадян», які сьогодні відверто вдаються до булінгу всіх без винятку суддів, діючи за правилом «чим страшніша брехня, тим легше у неї повірити».

Вже сьогодні триває добір кандидатів до Етичної ради від суддівської спільноти, у відповідних процедурах Рада суддів України й надалі діятиме відкрито та прозоро, чітко та послідовно рухаючись у напрямку формування оновленого складу Вищої ради правосуддя».

 Подписывайтесь на наш Telegram-канал и на Twitter, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді