Скільки держава буде витрачати на СБУ: відкрилася шокуюча правда

10:26, 29 сентября 2021
У законопроекті про реформу СБУ закладена шалена сума видатків на забезпечення її діяльності.
Скільки держава буде витрачати на СБУ: відкрилася шокуюча правда
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні законопроект про реформу СБУ.

Законопроект носить назву «Про внесення змін до Закону України «Про службу безпеки України» щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України» та викладає закон про СБУ в новій редакції (реєстр. № 3196-д від 26.10.2020). 

Відповідно до його положень обсяг видатків на фінансування Служби безпеки України становитиме не менше 0,5 відсотка внутрішнього валового продукту України.

Таку пропозицію вніс нардеп Олександр Ковальов (депутатська група «Довіра»), і Комітет її підтримав. Натомість інші поправки, які стосувалися цього питання, Комітетом були відхилені.

Голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна пропонувала взагалі виключити із законопроекту вищенаведену норму. Прив’язка обсягу видатків на фінансування Служби безпеки України до розміру внутрішнього валового продукту України, на її погляд, виглядає щонайменше сумнівною. Але її пропозиція була відхилена.

Заради справедливості необхідно зазначити, що очолюваний Радіною Комітет ще 10.11.2020 року направив профільному Комітету висновок, в якому йшлося, що у проекті акта виявлено корупціогенні фактори, що можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень, тому він не відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

В наступному році на діяльність Служби безпеки України закладається понад 15 млрд грн.

Більша частина цих коштів буде призначена для Центрального управління Служби безпеки України.

Раніше представники НБУ та Мінцифри розповіли, чи буде дозволено українцям розраховуватися криптовалютою за товари та послуги

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва