Київський апеляційний суд вважає неприпустимим поширення необгрунтованих звинувачень щодо кандидата до складу Етичної ради – судді Юрія Трясуна

18:16, 23 октября 2021
«Юрій Трясун був одним із небагатьох суддів, які не зрадили присязі, складеної Українському народові, та які внаслідок анексії Російською Федерацією півострова Крим переїхали на материкову частину України», - Київський апеляційний суд.
Київський апеляційний суд вважає неприпустимим поширення необгрунтованих звинувачень щодо кандидата до складу Етичної ради – судді Юрія Трясуна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Судово-юридична газета» детально описувала засідання РСУ 23 жовтня щодо обрання членів Етичної ради з перевірки Вищої ради правосуддя (текстову трансляцію читайте за посиланням).

Ми повідомляли про 4 делегатів, яких обрала Рада суддів:

Кишакевич Лев Юрійович – суддя Касаційного кримінального суду Верховного Суду – 26 голосів «за».

Трясун Юрій Ростиславович – cуддя Київського апеляційного суду – 24 голоси «за»

Сіверін Володимир Іванович – суддя Східного апеляційного господарського суду у відставці – 20 голосів «за».

Чумаченко  Тетяна Анатоліївна – суддя КАС ВС – 17 голосів «за».

Разом із тим, перед засіданням щодо окремих кандидатів була поширена негативна інформація.

На це відреагували у Київському апеляційному суді.

«Сьогодні, 23 жовтня 2021 року, Радою суддів України шляхом проведення таємного голосування, було обрано кандидатів до складу Етичної ради за квотою Ради суддів України, серед яких і суддю Київського апеляційного суду Юрія Ростиславовича Трясуна.

У зв’язку з цим, у засобах масової інформації з’явився ряд публікацій, у яких окремі «громадські активісти» та «аналітичні центри» вже назвали обраних кандидатів до складу Етичної ради негідними цієї посади, недоброчесними та такими, що мають сумнівну репутацію.

Вважаючи неприпустимою для демократичної правової держави відсутність належної реакції на прояви неповаги до суду і суддів, вважаємо за необхідне нагадати Центру протидії корупції, Фундації DE JURE та іншим «активістам» і засобам масової інформації (Українська правда, Цензор.NET), які поширюють новини про начебто недоброчесність обраних кандидатів, про ті факти, що стосуються нашого колеги – судді Юрія Ростиславовича Трясуна, про які вони чомусь вирішили суспільству не повідомляти.

На посаду судді Апеляційного суду міста Києва Трясун Юрій Ростиславович був переведений з посади судді Апеляційного суду Автономної Республіки Крим.

Юрій Ростиславович був одним із небагатьох суддів, які  не зрадили присязі, складеної Українському народові, та які внаслідок анексії Російською Федерацією півострова Крим переїхали на материкову частину України.

Привезений Юрієм Ростиславовичем з Криму Державний герб України, що окупаційною владою був демонтований з приміщення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим, наразі зберігається у музеї Київського апеляційного суду як символ стійкості, незламності і сили духу тих людей, які у 2014 році продемонстрували державницьку позицію і патріотизм, не підкорившись діям окупаційної влади.

Також вважаємо за необхідне нагадати, що під головуванням саме судді Київського апеляційного суду Трясуна Юрія Ростиславовича був залишений без змін вирок Оболонського районного суду міста Києва, яким Януковича В. Ф. було визнано винуватим у вчиненні державної зради та веденні агресивної війни або агресивних воєнних дій (злочинів, передбачених частиною 1 статті 111, частиною 5 статті 27, частиною 2 статті 437 КК України) та призначено остаточне покарання Януковичу В.Ф. за сукупністю злочинів у вигляді 13 років позбавлення волі, залишивши без задоволення апеляційні скарги сторони захисту.

У свою чергу, колектив Київського апеляційного суду вітає Юрія Ростиславовича із прийнятим Радою суддів України, як вищим органом суддівського самоврядування, рішенням з обрання його кандидатом на посаду члена Етичної ради», - зазначено у повідомленні суду.

Право ТВ вело пряму трансляцію із засідання Ради суддів, де обирали членів Етичної ради.

«Судово-юридична газета» детально описувала засідання РСУ щодо обрання членів Етичної ради (читайте за посиланням).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді