Ірина Венедіктова попередила прокурорів, що «роздута статистика» їй не цікава, і попросила не витрачати на це час

12:31, 27 октября 2021
В Офісі Генпрокурора рахують, скільки ресурсу витрачається на кримінальне провадження.
Ірина Венедіктова попередила прокурорів, що «роздута статистика» їй не цікава, і попросила не витрачати на це час
Джерело фото: gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 26 жовтня 2021 року, в Офісі Генерального прокурора під головуванням Ірини Венедіктової відбулася спільна нарада керівників правоохоронних та інших державних органів з питань стану протидії кримінальним правопорушенням у сфері незаконного обігу зброї, бойових припасів та вибухових речовин, наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, а також торгівлі людьми.

Під час наради Генеральний прокурор Ірина Венедиктова заявила, що ресурс на проведення досудового розслідування є обмеженим, тому попередила прокурорів, щоб не роздували статистичні показники:

«Знову ж таки, звертаємо увагу: в нас обмежений ресурс. Обмежений людський ресурс, обмежений фінансовий ресурс на проведення розслідування. Коли в нас оперативні підрозділи, слідчі підрозділи і прокурори вносять в ЄРДР справи і починають процес розслідування, я сподіваюсь, щоб це не процес заради процесу. А процес заради того, щоб потім зайти до суду. Якщо ми бачимо, що це просто вам для статистики, для керівників, типа які в Києві сидять, ну воно ж вже просто виліковується дуже швидко і дуже видно. Не витрачайте цей обмежений наш ресурс. Я сподіваюся, що керівники наших правоохоронних органів до цього будуть ставитися саме таким чином. Тому що ця роздута статистика вже нікому давно не цікава. Ми зараз рахуємо, скільки кожне провадження коштує від початку внесення в ЄРДР до вироку апеляційної інстанції. Скільки це по строку, в роках, нажаль, ми це обліковуємо, і скільки це по ресурсу, який ми витрачаємо на це», - зазначила Генпрокурор.

Раніше Венедіктова розповіла, скільки прокурорів вона спіймала на хабарі після атестації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді