Подільсько-Воскресенський міст: замах на розкрадання мільярдів та звільнення менеджера проекту будівництва

11:41, 5 ноября 2021
5-го листопада Кличко звільнив заступника голови КМДА Олександра Густєлєва через затягування робіт з будівництва мосту, а Київська міська прокуратура заявила про замах на розкрадання 3 млрд грн.
Подільсько-Воскресенський міст: замах на розкрадання мільярдів та звільнення менеджера проекту будівництва
Джерело фото: kyiv.comments.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні Київська міська прокуратура заявила про замах на розкрадання 3 млрд грн під час будівництва Подільського мосту.

«Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно з ДКІБ СБ України проведено обшук у приміщенні тіньового офісу групи компаній, причетних до замаху на розкрадання понад 3 млрд грн під час будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві», - йдеться у повідомленні.

Наразі проводяться експертизи і слідство триває.

Також на початку жовтня Київська міська прокуратура повідомила про розкрадання 150 млн гривень на будівництві Подільського мостового переходу.

Тоді першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівнику генпідрядної організації було повідомлено про нові підозри за новими встановленими епізодами за ч. 2 ст. 367 КК України та ч. 5 ст. 191 КК України відповідно.

Окрім того, мер Києва Віталій Кличко звільнив заступника голови КМДА Олександра Густєлєва через затягування робіт із завершення будівництва Подільсько-Воскресенського мосту.

Про це він повідомив на своєму Telegram-каналі.

«Я сьогодні зранку без попередження заїхав подивитися, що відбувається на об‘єкті. А там, скажу прямо, мало що відбувається. Хоча регулярно чув  запевнення профільного заступника, що міст в кінці року "поїде"» - сказав мер.

За його словами, заступник, який відповідає за об’єкт, не зміг раціонально організувати роботу

«Все, що було потрібно, аби завершити роботи для запуску автомобільного руху, було забезпечено. І фінансово, і організаційно», - заявив Кличко.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що якщо Подільський міст не відкриють цьогоріч, Кличко звільнить винних.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва