КМУ визначив, де публікуватимуть повістки про виклик осіб для участі у кримінальному провадженні

18:54, 10 ноября 2021
Визначено друкований ЗМІ, у якому у 2022 році публікуватиметься інформація про виклик осіб до суду по кримінальних справах.
КМУ визначив, де публікуватимуть повістки про виклик осіб для участі у кримінальному провадженні
Джерело фото: poltava.to
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів 10 листопада ухвалив розпорядження «Про друкований засіб масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження, якому у 2022 році розміщуються повістки про виклик осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, та інші відомості».

Це було зроблено з метою реалізації положень Кримінального процесуального кодексу України.

У щоденній газеті «Урядовий кур’єр» центральних органів виконавчої влади України будуть розміщуватися:

  • повiстки про виклик підозрюваного, стосовно якого здійснюється спеціальне досудове розслідування;
  • повістки про виклик обвинуваченого, стосовно якого здійснюється спеціальне судове провадження;
  • повістки про виклик особи, стосовно якої існують достатнi підстави вважати, що така особа виїхала та/або перебуває на тимчасово окупованій території України, території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором;
  • відомості щодо підозрюваного, стосовно якого слідчим суддею постановлено ухвалу про здійснення спеціального досудового розслідування;
  • інформація про процесуальні документи, що підлягають врученню обвинуваченому, стосовно якого здійснюється спеціальне судове провадження.

У пояснювальній записці йдеться, що реалізація проекту розпорядження забезпечить виконання вимог кримінального процесуального закону стосовно публікації у ЗМІ загальнодержавної сфери розповсюдження у 2022 році повісток про виклик підозрюваного, відомостей щодо підозрюваного, стосовно якого слідчим суддею постановлено ухвалу про здійснення спеціального досудового розслідування.

А також розміщення повісток про виклик обвинуваченого, стосовно якого здійснюється спеціальне судове провадження, інформації про процесуальні документи.

Окрім того, це забезпечить можливість висвітлення у газеті повісток про виклик особи, яка виïхала та/або перебуває на тимчасово окупованій території України і визнана парламентом території держави-агресора.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що оголошення про З’їзд суддів опублікували у газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр».

 Підписуйтесь на наш telegram-канал  t.me/sudua та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва