Скільки «ковідних» грошей Кабмін дасть Мін’юсту на доплати лікарям, що лікують засуджених

12:09, 24 ноября 2021
Денис Малюська хоче виділити по 300 відсотків зарплати лікарям, що ліквідують COVID-19 в тюрмах.
Скільки «ковідних» грошей Кабмін дасть Мін’юсту на доплати лікарям, що  лікують засуджених
Джерело фото: ISTOCKPHOTO
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На порядку денному Кабміну стоїть питання схвалення проекту Постанови «Про виділення коштів для забезпечення здійснення деяких заходів, пов’язаних з боротьбою з гострою респіраторною хворобою СОVID-19, спричиненою коронавірусом SАRS-СоV-2, та її наслідками».

Постановою затверджується «Порядок використання коштів, виділених для забезпечення здійснення деяких заходів, пов'язаних з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».

Ініціатором Постанови є Міністерство юстиції України, а доповідачем визначений міністр юстиції Денис Малюська.

Мін’юст просить у Кабміну 34576,02 тис. грн. на заходи, пов’язані з боротьбою з коронавірусом.

Згідно з проектом акту бюджетні кошти за спеціальним фондом державного бюджету виділяються для здійснення деяких заходів, пов'язаних з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками, а саме для:

1) додаткових доплат до заробітної плати медичним працівникам державної установи “Центр охорони здоров'я Державної кримінально виконавчої служби України” та її відокремлених структурних підрозділів, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками.

Додаткові доплати здійснюються у розмірі до 300 відсотків заробітної плати (посадового окладу з підвищеннями) з урахуванням передбачених законодавством обов'язкових доплат, надбавок.

Доплата до заробітної плати медичним працівникам нараховується за фактично відпрацьований час на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками.

Конкретний перелік посад працівників, яким встановлюється доплата, затверджується керівником державної установи «Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України».

Всього на виплати лікарям Міністерство планує витратити 12464,7 тис. грн.

2) закупівлі засобів індивідуального захисту з метою покриття потреби державної установи «Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України» та її відокремлених структурних підрозділів, які надають медичну допомогу засудженим та особам, взятим під варту.

 На закупівлі витратять 22111,32 грн.

Одночасно у парламенті вимагають від Кабміну розробити механізм виплати лікарям одноразової грошової допомоги за проведену вакцинацію.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді