Тисячу від Зеленського отримають 8 млн українців: коли почнуть платити

14:27, 10 декабря 2021
Дати перших виплат тисячі гривень вакцинованим залежать від багатьох бюрократичних процедур, але очікують їх з 17 або 19 грудня, повідомили у Мінцифрі.
Тисячу від Зеленського отримають 8 млн українців: коли почнуть платити
Джерело фото: president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Тисячу гривень для вакцинованих у рамках ініціативи Президента Володимира Зеленського можуть отримати близько 8 млн українців. Перші виплати можуть відбутися вже 17 або 19 грудня. Про це повідомив на своїй сторінці перший заступник міністра цифрових трансформацій Олексій Вискуб.

Нагадаємо, раніше ми публікували інструкцію про те, як отримати 1000 грн.

«#єПідтримка - 1000 грн

Відучора користувачі мобільного застосунку #Дія могли побачити на своїх екранах повідомлення щодо пілоту послуги єПідтримки. А це означає, що ми за кілька днів до старту наймасовішої та найскладнішої електронної послуги - можливість отримати 1000 грн вакцинованим українцям та витратити їх за призначенням.

Чому наймасовішої? Бо до кінця року ми очікуємо 8 млн користувачів (при цьому програма підтримки буде діятиме рік - до 18 грудня 2022 року та охопить усіх бажаючих). Чому найскладнішої? Бо, крім великої кількості користувачів та навантаження, послуга передбачає складні інтеграції з банками для генерації карток в 1-2 кліки, з казначейською службою для автоматизації виплат тощо.

Програма єПідтримка дійсно має унікальний формат - це допомога постраждалому від пандемії бізнесу та одночасно стимуляція вакцинації українців. Адже саме вакциновані витратять ці кошти на послуги/товари визначеного переліку видів діяльності. Уявіть організацію офлайн-мережі для надання такої послуги - час, люди та витрати на її надання?! Це майже друга субсидія. Ми зробимо ці виплати в 1 клік через Дію.

Всі деталі програми ви можете знайти на https://e-aid.diia.gov.ua/. Але головне нижче:

Пілот послуги відбудеться з 13 по 18 грудня та буде доступний для користувачів, яки попередньо записалися. Тому рекомендую вам вже зараз оновити Дію та записатися до участі у пілоті. А починаючи з 13 грудня, ви отримуєте повідомлення та доступ до отримання послуги.

Послуга на першому етапі буде доступна користувачам, які мають цифровий ковідний сертифікат в Дії. Тож не зволікайте та згенеруйте сертифікат прямо зараз. З понеділка буде шалене навантаження на системи.

Для отримання послуги вам потрібно відкрити спеціальну карту в одному з банків-партнерів. Кожного дня до програми приєднується новий банк, але наразі це Моно, Альфа, Укргаз та А-банк. Ще десяток банків в стадії інтеграції і скоро доєднаються.

Кошти можна витратити виключно на послуги кінотеатрів, театрів, музеїв, виставкових центрів, спортзалів, відвідати концерт або придбати квитки чи білети на потяг/літак.

Дати перших виплат залежать від багатьох бюрократичних процедур, але очікуємо їх десь з 17 або 19 грудня.

з 19 грудня програма буде доступною для всіх користувачів мобільного застосунку Дія без запису.

Насправді, ми дуже хвилюємося перед стартом - 8 млн користувачів за 2 тижні це максимальний виклик. Але "за плечима" в нас досвід минулорічної виплати по 8 тис. та ковідних сертифікатів, тому робимо все можливо, щоб українці відчули справжнє задоволення від нової послуги», —  вказав він.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України