Шмигаль повідомив, коли зростуть зарплати медиків та вчителів

13:13, 17 декабря 2021
Прем’єр-міністр України в парламенті озвучив цифри і плани по зростанню зарплат педагогів та медиків.
Шмигаль повідомив, коли зростуть зарплати медиків та вчителів
Джерело фото: slovoidilo.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Середня зарплата лікаря у наступному році складе 22,5 тисячі грн. Таку обіцянку озвучив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час «години запитань до уряду» у Верховній Раді України.

«Якщо у цьому році в бюджеті на медицину було закладено 110 млрд грн, то в наступному майже 200 млрд, що в два рази більше… Якщо говорити про цей рік,  то зарплата лікарів зросла на 30%. На 2022 рік ми заклали збільшення зарплати лікарів до 20 тисяч мінімально. Середня зарплата лікаря складе не менше 22,5 тис. грн», - сказав Шмигаль.

Похвалився Шмигаль і зростанням заробітних плат вчителів, які, за його словами, збільшені більш ніж на 25%.

«Якщо у вересні минулого року зарплата вчителя І категорії складала майже 10 000 грн, то сьогодні зарплата цього вчителя складає вже 13 тисяч грн.»,  - сказав Шмигаль і додав, що 30 тисяч вчителів вже отримали ноутбуки в рамках урядової програми.

Відзначимо, ієрархія вчителів по категоріям виглядає так: «спеціаліст», «спеціаліст другої категорії», «спеціаліст першої категорії», «спеціаліст вищої категорії». Тобто Шмигаль вказав на зарплату вчителів першої категоріїї, які мають її більшу ніж спеціалісти або представники другої категорії. Якщо це особа без стажу, досвіду після закінчення вишу, то зарплата ще менша. Також прем’єр-міністр, озвучивши зростання зарплат для вчителів, не повідомив про темпи інфляції за рік.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що президент України Володимир Зеленський пообіцяв підняти зарплати лікарям з 1 січня.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді