Які зміни можуть відбутися у Регламенті Верховної Ради

08:00, 28 декабря 2021
Чи обговорюється перегляд формату проведення «години запитань до Уряду».
Які зміни можуть відбутися у Регламенті Верховної Ради
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

21-го грудня відбулося засідання Робочої групи з підготовки комплексних законодавчих пропозицій щодо внесення змін до законів України у сфері парламентського права.

Зокрема, обговорювалися питання введення у промислову експлуатацію Єдиної автоматизованої системи документообігу, яка має запрацювати з початку сьомої сесії, та пропозиції про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України.

Про зміни до Регламенту ВР

Члени Робочої групи заслухали інформацію Голови Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергія Кальченка.

Він доповів про підготовлену порівняльну таблицю змін до Регламенту. Це зачіпає відновлення у Регламенті тих глав, які стосуються діяльності коаліції парламентських фракцій і опозиції. А також пропозицій, які вже є у законопроектах, що знаходяться у Комітеті на розгляді, а також питання документообігу (відмови чи невідмови від паперових носіїв).

Голова Робочої групи, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко відзначив необхідність унормування кількостей законів, законопроектів, правил.

Також наголосив на терміновому унормуванні статусу коаліції і опозиції та діалогу між ними. На його думку, потрібно приймати рішення щодо розблокування постанов про відхилення попередніх рішень, правок, процедур, графіка пленарного тижня тощо.

Корнієнко ще висловився про:

  • перегляд формату проведення «години запитань до Уряду»;
  • внесення змін до супутніх до Регламенту законів «Про статус народного депутата», «Про тимчасові слідчі комісії» та інших;
  • питання відповідальності народних депутатів, можливості проведення дискусії навколо Етичного кодексу поведінки.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Стефанчук розповів, коли депутати зможуть голосувати з дому чи під час відрядження.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде