Кабмін схвалив підвищення зарплати педагогічним працівникам: кому і на скільки

18:38, 29 декабря 2021
Постановою передбачено підвищення посадових окладів педагогам з 1 січня.
Кабмін схвалив підвищення зарплати педагогічним працівникам: кому і на скільки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Педагогічним працівникам підвищать розмір посадових окладів від 5 до 30%. Відповідну постанову № 1391 «Деякі питання встановлення підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) та доплат за окремі види педагогічної діяльності у державних і комунальних закладах та установах освіти» схвалив Кабінет Міністрів України.

Зокрема, постановою передбачено підвищення посадових окладів педагогічних працівників з 1 січня.

На 10% має бути підвищено оклади: педагогічним працівникам у закладах спеціалізованої освіти мистецького, спортивного, військового та наукового спрямування, працівникам у гімназіях, ліцеях, колегіумах, гімназіях-інтернатах, ліцеях-інтернатах, колегіумах-інтернатах, працівникам закладів технічної освіти тощо.

На 15-20% буде підвищено: педагогам у закладах і установах охорони здоров’я (дитячих лікарнях (відділеннях), дитячих санаторіях тощо), а також завідувачам навчальної  частини таких закладів.

На 20%: педагогічним працівникам, діяльність яких безпосередньо пов’язана з освітнім процесом, у закладах дошкільної освіти компенсуючого типу (спеціальних, санаторних), у закладах освіти для дітей, які потребують особливих умов виховання та тривалого лікування тощо.

На 25%: педагогам, діяльність яких безпосередньо пов’язана з освітнім процесом, у спеціальних закладах загальної середньої освіти (спеціальних школах, навчально-реабілітаційних центрах) тощо.

На 30% підвищать розмір окладів: педагогічним працівникам, діяльність яких безпосередньо пов’язана з освітнім процесом, у спеціалізованих будинках дитини.

Окрім того від 5 до 10% підвищать керівникам, консультантам, психологам у центрах професійного розвитку педагогічних працівників; керівникам оздоровчих таборів тощо.

Передбачено підвищення і за педагогічні звання: «вчитель-методист», «викладач-методист», «вихователь-методист», «майстер виробничого навчання І категорії» по 15%,  «старший вчитель», «старший викладач», «старший вихователь», «керівник гуртка — методист», «педагог-організатор-методист», «практичний психолог-методист», «старший вожатий-методист», «майстер виробничого навчання  ІІ категорії» – по 10%, «майстрам виробничого навчання» - по 20% тощо.

За володіння іноземною мовою розмір окладу підвищать на 10%.

Постановою передбачено, що працівникам, яким закладено підвищення посадових окладів за кількома підставами, абсолютний розмір кожного підвищення визначається виходячи з розміру посадового окладу (ставки заробітної плати) без урахування іншого підвищення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Раді повідомили про підвищення зарплат освітянам з наступного року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде