Коли державним службовцям підвищать зарплати: в НАДС повідомили про резолюцію Шмигаля

18:40, 18 января 2022
НАДС повідомило деталі документа, який містить перелік заходів у рамках реалізації реформи оплати праці державних службовців.
Коли державним службовцям підвищать зарплати: в НАДС повідомили про резолюцію Шмигаля
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль надав резолюцію до розробленого Національним агентством з питань державної служби (НАДС) плану заходів на 2022 рік щодо запровадження нової моделі оплати праці державних службовців на основі класифікації посад. Відповідну інформацію повідомила пресслужба відомства.

У НАДС наголосили, що документ містить перелік заходів у рамках реалізації реформи оплати праці державних службовців.

Серед запланованих кроків: проведення класифікації посад державної служби до 30 квітня 2022 року, запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад та комунікація реформи. 

Нагадаємо, голова НАДС Наталія Алюшина в інтерв’ю «Право ТВ» заявила, що у рамках реформи системи оплати праці державних службовців 70% у структурі заробітної плати складатиме посадовий оклад. А варіативна частка (премії та інші заохочення) становитиме 30%.

При цьому, ситуація із заробітними платами є доволі складною. Голова НАДС вказала, що, наприклад, у спеціаліста оклад складає 4 540 грн.

«Водночас за некваліфіковану роботу передбачено вищу заробітну плату. Хоча, відповідно до вимог законодавства, до державного службовця висуваються високі вимоги і суттєві обмеження щодо його додаткового заробітку. Відтак, склалася ситуація, що ми ставимо держслужбовцям і кандидатам на ці посади високі кваліфікаційні вимоги, пропонуючи низьку заробітну плату. Це аж ніяк не сприяє залученню кваліфікованих спеціалістів. Більше того,  такий стан речей призводить до вимивання досвідчених фахівців і менеджерів. Люди шукають роботу в приватному секторі або їдуть за кордон. Серед них – найбільш фахові спеціалісти», - відзначила голова НАДС.

Окрім вказаних нововведень, буде встановлено розмір посадових окладів на основі класифікації посад. На думку голови НАДС, це дасть змогу державній службі стати конкурентною на ринку праці та залучати кваліфікованих спеціалістів. 

«Здійснення детальних розрахунків стане можливим після класифікації усіх посад державної служби. Її планується завершити до 1 червня 2022 року», - відзначила Наталія Алюшина.

Раніше «Судово-юридична газета» публікувала повне інтерв’ю голови НАДС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва