В «Слуге народа» пояснили, почему Верховная Рада хочет уйти «на карантин» до 15 февраля

14:30, 26 января 2022
С 2 февраля Верховная Рада остановит проведение пленарных заседаний: в «Слуге народа» назвали причину.
В «Слуге народа» пояснили, почему Верховная Рада хочет уйти «на карантин» до 15 февраля
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Как ранее сообщала «Судебно-юридическая газета», 26 января стало известно, что парламент собирается уйти на «мини-каникулы».

«Верховна Рада України планує допрацювати до п’ятниці, закрити цю сесію. Відкрити наступну сесію у вівторок, поспівати гімн. І піти на карантин до 15 лютого.
Нагадаю, що парламент не працював з 17 грудня по 24 січня, тобто більше 35 днів, тому що ухвалив відповідну постанову одного з численних лідерів фракції "Голос" Ярослава Железняка. Відтак, робота парламенту в цей складний час буде майже заблокованою на 50 днів», - написала нардеп от «Слуги народа» Ольга Василевская-Смаглюк.

Подробнее эту идею пояснила представитель парламента в КСУ, депутат от «Слуги народа» Ольга Совгиря.

 «Завтра, парламент може внести зміни до Календарного плану проведення сьомої сесії ВРУ.

Зокрема, на голосування буде винесена пропозиція побудувати роботу парламенту таким чином:

  • 1 лютого – відкриття сьомої сесії і проведення пленарного засідання (цілком імовірно скороченого);
  • тижні з 2 по 4, а також з 7 по 11 лютого - зробити тижнями роботи народних депутатів у комітетах.

Слід наголосити, що ВРУ не закривається, а лише змінює черговість пленарних тижнів, замінивши їх на іншу форму роботи депутатів (тобто, на роботу в комітетах). 

Ініціювання вказаної пропозиції викликане, на превеликий жаль, стрімким зростанням захворюваності на COVID-19 як серед народних депутатів та їхніх помічників, так і безпосередньо серед працівників Апарату ВРУ», - сообщила Ольга Совгиря.

Информацию о вероятности того, что пленарная работа будет остановлена, подтвердила и пресс-секретарь фракции Юлия Палийчук.

«Змушені констатувати, що у Верховній Раді спостерігається тенденція до збільшення кількості хворих на ковід. Станом на ранок 26 січня лише серед депутатів Верховної Ради від «Слуги Народу» зафіксовано 17 підтверджених випадків захворювання. Також, за нашою інформацією, на ковід хворіє 45 співробітників апарату парламенту. Щодня фіксується по 2-3 нові випадки зараження.

Через це у Верховній Раді ініційована нарада за участі голів фракцій та груп, на якій обговорять формат роботи Верховної Ради наступного тижня», - заявила она.

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Youtube Право ТВа также на нашу страницу в Facebook, Viber и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

 

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді