Чи зміниться заробітна плата народного депутата розповів Олександр Корнієнко

08:10, 10 февраля 2022
Олександр Корнієнко називає законопроект про заробітну плату депутатів технічним та закликає не приділяти йому великої уваги.
Чи зміниться заробітна плата народного депутата розповів Олександр Корнієнко
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як раніше розповідалося, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та  його Перший заступник Олександр Корнієнко зареєстрували в парламенті проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (реєстр. №  7002 від 01.02.2022), яким змінюється процедура нарахування заробітної плати народним депутатам України.

Зокрема, згідно із законопроектом,

1) Кошторисом Верховної Ради України затверджується розмір коштів, які щомісяця видаються кожному народному депутатові для компенсації вартості проїзду територією України.

2) Народному депутату Верховною Радою України  встановлюється заробітна плата, щомісячний розмір якої  складається із посадового окладу, визначеного виходячи з прожиткового мінімуму, встановленого для  працездатних осіб на 1 січня календарного року, залежно від посади, на яку народного депутата обрано у Верховній Раді України та її органах, а також надбавок, доплат до посадового окладу.

3) Народний депутат в питаннях матеріального і соціально-побутового забезпечення та надбавок до зарплати  більше не буде прирівнюватися до членів Кабінету Міністрів України.

За роз’ясненнями щодо змісту законопроекту «Судово-юридична газета» звернулася до одного із авторів законопроекту Олександра Корнієнка.

«Основне, що треба розуміти виборцям, зарплата депутатам не збільшиться в результаті прийняття цього законопроекту, вона буде така як і була до цього. Просто міняється принцип прив’язки цієї заробітної плати. Він прив’язується до інших показників, без прив’язки до актів Кабміну, так як ми бачимо, що при зміні актів Кабміну змінюється якісь умови роботи народних депутатів», - пояснив  Олександр Корнієнко: «Наша зарплата вона «забюджетована» на рік, це є кошторис  Верховної Ради, він проголосований в рамках Державного бюджету на 2022 рік, і більш ніж цей кошторис точно ми за його межи не вийдемо. Може він менший буде, тому що вже в січні ми побачили досить велику кількість депутатів, так званих «прогульників». Але ми розуміємо, що багато людей могли не голосувати з питань здоров’я, Тому б я не надавав цьому законопроекту великої уваги, це технічний законопроект, який покликаний усунути юридичні колізії, які виникли  в результаті певних рішень Кабміну.

Ми не можемо виходити за рамки бюджету на зарплати депутатів в такий непростий для Кабміну час.

Той рівень заробітної плати, який депутати отримують на руки, змінюватись не буде. Це головне, що треба розуміти всім».

Раніше стало відомо, чи будуть українці розраховуватися за товари та послуги електронними грошима.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва