Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Держрезерву, який хотіли ліквідувати

12:27, 10 февраля 2022
Очільнику агенції обіцяють оклад у 31,2 тисяч гривень.
Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Держрезерву, який хотіли ліквідувати
Джерело фото: AGROPOLIT.COM
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів оголосив конкурс на посаду голови Державного агентства резерву. Відповідне розпорядження №128-р 9 лютого підписав прем’єр – міністр Денис Шмигаль.

Згідно до документу, новому керівнику запропоновано оклад в 31,2 тисячі гривень.

Також новому очільнику Держрезерву обіцяють надбавку за ранг(до 1000 гривень) та, серед іншого надбавку за вислугу років(не більше 50%) від посадового окладу та премії.

Потенційний керівник агенції зобов’язаний володіти державною мовою та надати документи, які підтверджують рівень володіння державною мовою, визначений Національною комісією зі стандартів державної мови.

Крім цього, серед іншого претендент зобов’язаний подати заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади державної служби.

Жодних вимог щодо наявності досвіду зайняття посад Державної служби категорії А немає.

У серпні 2020 року тодішній міністр економічного розвитку Ігор Петрашко заявив про необхідність ліквідації Держрезерву.

«Йдеться про запровадження нового інструменту, не Держрезерву – це застарілий радянський інструмент… Держрезервів у такому форматі вже немає у ЄС. Колись були, коли країни тримали. Вони вже десятки років не існують, перевели на інший формат. Коли держава через форвардні закупівлі або через інші інструменти створює для себе запас на комерційних підприємствах», – сказав Ігор Петрашко.

Водночас 29 листопада 2021 року Кабінет міністрів призначив виконуючою обов'язки голови Державного агентства резерву України начальника управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку – головного бухгалтера агентства Лідію Казаську.

Перед цим Кабмін своїм розпорядженням №1516-р від 29 листопада звільнив посади заступника голови Держрезерву Микиту Барабаша, який очолював агентство у статусі в.о. керівника, у зв’язку з переходом на іншу роботу.

Як писала «Судово-юридична газета», у листопаді 2020 року у Києві правоохоронці затримали організатора схеми розкрадання майна з Держрезерву.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде