МОЗ хоче відтермінувати остаточний перехід на електронні рецепти

15:24, 11 февраля 2022
Зміни до наказу спрямували на погодження.
МОЗ хоче відтермінувати остаточний перехід на електронні рецепти
Джерело фото: nrcu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство охорони здоров’я спрямувало на погодження до Державної регуляторної служби проект наказу «Про затвердження правил виписування рецептів на лікарські засоби та медичні вироби, порядок відпуску лікарських засобів з аптек та їхніх структурних підрозділів». Проект опубліковано на сайті служби.

Проектом пропонується внести зміни до наказів МОЗ від 19 липня 2005 року № 360 та № 490 від 17 серпня 2007 року та відтермінувати остаточний перехід на електронні рецепти до 1 жовтня 2022 року.

При цьому передбачається поступовий перехід на електронні рецепти. Зокрема, у МОЗ пропонують  відпускати лише за електронними рецептом антибактеріальні лікарські засоби (антибіотики-sud.ua) вже з 1 квітня, з липня – ліки, які містять наркотичні та психотропні речовини.

У вересні 2021 року опубліковано наказ МОЗ № 1971, яким передбачалося, що з 1 квітня 2022 року виписування рецептів на лікарські засоби, які згідно з інструкцією для медичного застосування лікарського засобу підлягають відпуску за рецептом, здійснюється у формі електронного документа - електронного рецепта.

Як писала «Судово-юридична газета», НСЗУ прояснили, які послуги сімейний лікар має надавати безоплатно.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир