До 8 років в’язниці: Рада встановила кримінальну відповідальність за антисемітизм

11:26, 15 февраля 2022
За прояви антисемітизму можна отримати штраф або до 8 років в’язниці.
До 8 років в’язниці: Рада встановила кримінальну відповідальність за антисемітизм
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада встановила кримінальну відповідальність за прояви антисемітизму. Відповідний законопроєкт № 5110 про внесення змін до статі 161 Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України «Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні»  у другому читанні та вцілому підтримали 295 народних депутатів.

Згідно з законопроєктом в статтю 161 Кримінального кодексу «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками» пропонується внесення змін у частині встановлення кримінальної відповідальності за прояви антисемітизму.

Передбачається встановлення кримінальної відповідальність за прояви антисемітизму у вигляді штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Ті самі дії, поєднані з насильством, обманом чи погрозами, а також вчинені службовою особою, будуть каратися штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

За такі ж дії, що були вчинені організованою групою осіб або спричинили тяжкі наслідки, винним загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Як писала «Судово-юридична газета»,  Верховна Рада 16 грудня 2021 року ухвалила законопроєкт «Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде