В Україні можуть запровадити акциз на компоненти для фальсифікованого бензину

08:20, 18 февраля 2022
Профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт у першому читанні.
В Україні можуть запровадити акциз на компоненти для фальсифікованого бензину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді схвалити у першому читанні законопроєкт за реєстраційним номером 6299-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо адміністрування акцизного податку» щодо запровадження оподаткування розчинників, які використовуються для підвищення октанового числа автомобільного бензину та для виробництва фальсифікованого пального. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету напередодні.

Законопроєктом пропонується внести зміни про  до Податкового кодексу України та встановити акцизний податок на речовини, що використовуються для номінального підвищення октанового числа автомобільного бензину та у неякісному пальному. Розмір акцизу становитиме 245 євро за тисячу літрів.

Також пропонується встановити нульову ставку акцизного податку при ввезенні імпортерами названих речовин або їхній реалізації за умови використання у хімічній, нафтохімічній та добувній промисловості.

При нецільовому використанні зазначених товарів (продукції) пропонується застосовувати повну ставку акцизу (245,5 євро за 1000 літрів) та штраф 50 % від суми нарахованого акцизного податку.

За розрахунками авторів законопроекту, в разі його ухвалення доходи бюджету зростуть до 4 мільярдів гривень.

При цьому з законопроєкту після дискусії було прибрано норму, що передбачала віднесення електронних сигарет до тютюнових виробів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада планує заборонити рекламу електронних сигарет.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber  та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде