Верховна Рада планує заборонити рекламу е-сигарет

18:15, 27 апреля 2021
Парламент прийняв за основу проект Закону «Про внесення змін до статті 22 Закону України «Про рекламу» щодо реклами електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах».
Верховна Рада планує заборонити рекламу е-сигарет
Джерело фото: delo.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 27 квітня, Верховна Рада прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до статті 22 Закону України «Про рекламу» щодо реклами електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах». Законопроект зареєстровано за № 4212.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 22 Закону «Про рекламу», якою регулюється реклама алкогольних напоїв та тютюнових виробів, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої та тютюнові вироби, поширивши її дію на електронні сигарети і рідини, що використовуються в електронних сигаретах.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики, визначений головним з опрацювання законопроекту, пропонує під час доопрацювання законопроекту до другого читання поширити дію статті 22 Закону «Про рекламу» також на тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням та пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння.

У свою чергу, нардеп Юлія Гришина представила невтішну статистику щодо куріння е-сигарет серед молоді.

«Понад 70% підлітків вважають, що куріння електронних сигарет - це повністю безпечно або набагато безпечніше, ніж куріння звичайних. А шкідливо, адже і те, і інше», — зазначила Гришина.

Детальніше із законопроектом можна ознайомитися у матеріалі «Судово-юридичної газети» за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва