В Україні можуть скасувати ПДВ на вітчизняні аудіокниги

11:00, 18 февраля 2022
Комітет рекомендував схвалити за основу законопроект.
В Україні можуть скасувати ПДВ на вітчизняні аудіокниги
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді схвалити у першому читанні законопроект №5876 «Про внесення змін до Податкового кодексу України» та скасувати ПДВ та вітчизняні аудіокниги.

Як пояснюють автори ініціативи, група депутатів з фракцій «Слуга народу» та опозиції, у Податковому кодексі передбачене звільнення від ПДВ вітчизняних книг, однак ця норма не застосовується до аудіо книг, популярність яких зростає.

Законопроектом пропонується внести зміни до Податкового кодексу України, доповнивши статтю 197 (Операції,звільнені від оподаткування) новим підпунктом, згідно до якого до переліку операцій, звільнених від оподаткування податком на додану вартість, додаються операції з постачання, підготовлення (літературне, наукове і технічне редагування, коригування тощо), виготовлення, розповсюдження аудіокниг, озвучених українською мовою, крім видань еротичного характеру.

Як зазначають автори, вказане звільнення поширюватиметься також на електронні послуги із постачання електронних примірників (електронно-цифрової інформації) та/або надання доступу до аудіокниг, озвучених українською мовою, крім видань еротичного характеру.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Рада прийняла за основу закон, який стимулюватиме розвиток українського книжкового ринку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде