Раді пропонують спростити окремі держзакупівлі для комунальних лікарень та шкіл

11:15, 21 февраля 2022
Ліміт на держзакупівлі за спрощеною процедурою для лікарень та шкіл можуть підвищити.
Раді пропонують  спростити окремі держзакупівлі для комунальних лікарень та шкіл
Джерело фото: youcontrol.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вісімнадцять депутатів пропонують Верховній Раді схвалити у першому читанні законопроєкт №6537 про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо спрощення організації та проведення процедур закупівель за рахунок коштів бюджетів місцевого cамоврядування та підвищити поріг для держзакупівель товарів та послуг за спрощеною процедурою для таких закупівель. Відповідний проєкт постанови зареєстровано на сайті парламенту.

Законопроєктом пропонується внести зміни до закону про публічні закупівлі та дозволити купувати за бюджетні кошти за спрощеною процедурою паливно та мастильні матеріали, природний газ, електричну та теплову енергію, вугілля та інші види твердого палива виключно для потреб функціонування  лікарень, шкіл та закладів соціальної сфери, що перебувають у комунальній власності, та у разі, якщо  у замовника виникла нагальна потреба здійснити додаткову закупівлю на строк не більше 6 місяців. Максимальний розмір закупівлі не може перевищувати 500 тисяч гривень.

Спрощена процедура не буде застосовуватися в разі проведення держзакупівлі за переговорною процедурою щодо укладення договору з постачальником «останньої надії» на постачання електричної енергії або природного газу;

 харчових продуктів виключно для потреб и лікарень, шкіл та установ соціальної сфери, що перебувають у комунальній власності.

На сьогодні  спрощені закупівлі, зокрема, у даному випадку, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями територіальних громад, підприємствами, установами, організаціями та їх об’єднаннями, які забезпечують потреби держави або територіальної громади, застосовуються у разі, якщо вартість товарів, робіт і послуг дорівнює або перевищує 50 тис. грн та є меншою: для товару (товарів), послуги (послуг) – 200 тис. грн, для робіт – 1,5 млн гривень.

Держзакупівля за спрощеною процедурою передбачає проведення торгів, однак вони потенційно триватимуть швидше ніж у випадку традиційних торгів. Як виняток, може застосовуватися переговорна процедура.

Як писала «Судово-юридична газета», Верховна Рада прийняла закон про держзакупівлі препаратів для лікування рідкісних хвороб.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області