Кабмін розширить коло пільговиків, які навчатимуться за бюджетні кошти: деталі

12:37, 23 февраля 2022
Міністерство освіти і науки України розробило зміни до Постанови, яка стосується платаних послуг у вишах.
Кабмін розширить коло пільговиків, які навчатимуться за бюджетні кошти: деталі
Джерело фото: rivne.online
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

 Особи, які втратили батьків у період навчання у вишах зможуть отримувати освітні послуги на безкоштовній основі, а розмір президентських стипендій для переможців та учасників олімпіад буде 2600 і 2950 грн. Проект відповідної постанови винесло на засідання Кабінету міністрів України Міністерство освіти і науки (МОН).

Зокрема, у проекті передбачено, що платні послуги для осіб, віком від 18 до 23 років надаватимуться безкоштовно. якщо у цей період вони лишилися без батьків.

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) стане відповідальним не лише за проведення основної сесії Зовнішнього незалежного оцінювання, а і пробного. Зокрема отримає функції моніторингу якості освіти.

Розмір стипендій Президента України, учасникам і переможцям міжнародних олімпіад з навчальних предметів становитиме: для учасників 2600 грн, а для переможців – 2950 грн на місяць.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін пропонує продовжити на рік термін закупівлі ліків за державні кошти у міжнародних організацій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валерій Марчук
    Валерій Марчук
    голова Чернівецького апеляційного суду