Кабмін пропонує продовжити на рік термін закупівлі ліків за державні кошти у міжнародних організацій

11:40, 21 февраля 2022
Пояснюють необхідністю закупівлі вакцин від COVID-19.
Кабмін пропонує продовжити на рік термін закупівлі ліків за державні кошти у міжнародних організацій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді схвалити законопроєкт за реєстраційним номером 6416 про внесення змін до пункту 3 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо закупівлі лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, яким продовжити на рік практику закупівлі ліків за державні кошти у міжнародних організацій. Відповідний законопроєкт зареєстровано на сайті парламенту.

Законопроєктом пропонується внести зміни до перехідних положень закону «Про публічні закупівлі» та продовжити закупівлю ліків за державні кошти у міжнародних організацій до 30 квітня 2023 року.  Наразі термін закупівлі ліків у міжнародних організацій визначено до кінця березня 2022 року. Аналогічні зміни вносяться до закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення своєчасного доступу пацієнтів до необхідних лікарських засобів та медичних виробів шляхом здійснення державних закупівель із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі».

На вказані закупівлі не поширюється дія закону про публічні закупівлі.

Як зазначається у пояснювальній записці, з кожним роком перелік лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються із залученням міжнародних спеціалізованих організацій, зменшується, а відповідні напрями закупівель державним підприємством «Медичні закупівлі України» як особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров'я для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров'я. Водночас, на думку авторів, залишається необхідність продовжити закупівлю ліків за державні кошти у міжнародних організацій.

Зокрема, продовжити залучати до закупівель спеціалізовані міжнародні організації необхідно для купівлі у 2022-2023 роках вакцини проти COVID-19 та лікарських засобів для лікування COVID-19 у провідних виробників таких препаратів, з якими спеціалізовані організації мають довгострокові контракти.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховній Раді пропонують спростити окремі держзакупівлі для комунальних лікарень та шкіл.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області