У «Слузі народу» хочуть обмежити виїзд депутатів на час надзвичайного стану

15:59, 23 февраля 2022
Лідер фракції монобільшості пропонує тимчасово встановити особливий режим роботи парламенту.
У «Слузі народу» хочуть обмежити виїзд депутатів на час надзвичайного стану
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія пропонує Верховній Раді схвалити проект постанови № 7105 про організацію роботи Верховної Ради України в умовах дії надзвичайного та/або воєнного стану та обмежити виїзд парламентарів та оперативно скликати депутатів.

Постановою пропонується встановити на період надзвичайного чи воєнного стану особливий режим роботи, який передбачає, що робота Верховної Ради України здійснюється у режимі пленарних засідань, роботи в комітетах, тимчасових спеціальних комісіях і тимчасових слідчих комісіях Верховної Ради України, депутатських фракціях (депутатських групах), а також здійснюються відрядження народних депутатів України за розпорядженням Голови Верховної Ради України. Чинне законодавство передбачає, як відомо, окрім названих форм роботи, і роботу в округах, які передбачають поїздки депутатів без обмежень.

Крім цього, у час, коли відповідно до календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проведення пленарних засідань не передбачено, пленарні засідання Верховної Ради України проводяться за пропозицією Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України дев’ятого скликання (далі – Погоджувальна рада).

Засідання Погоджувальної ради скликаються Головою Верховної Ради України (Першим заступником чи заступником Голови Верховної Ради України, який виконує його обов’язки) за потреби.

Засідання комітетів (тимчасових спеціальних комісій) Верховної Ради України скликаються головами або за ініціативою більшості членів відповідних комітетів (тимчасових спеціальних комісій) Верховної Ради України і проводяться невідкладно для забезпечення розгляду питань порядку.

Ця Постанова Верховної Ради України набирає чинності з дня введення надзвичайного та/або воєнного стану в Україні та діє до його скасування.

Нагадаємо, 17 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про виплату депутатам «другої зарплати». Таким чином, депутатам зможуть знову виплачувати другу зарплату у вигляді надбавки «за інтенсивність праці». Оклад депутата становитиме 24810 грн, плюс він може отримати надбавку у такій самій сумі за інтенсивність праці. Разом 49620 грн (крім інших надбавок).

Як писала «Судово-юридична газета», Рада нацбезпеки та оборони ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України. Згідно з законодавством, протягом 48 годин указ має затвердити Верховна Рада.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області