Деякі представники Верховного Суду долучилися до лав ЗСУ та тероборони

16:56, 2 марта 2022
А частина суддів Верховного Суду віддала свою зарплату на допомогу Збройним Силам.
Деякі представники Верховного Суду долучилися до лав ЗСУ та тероборони
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сім днів війни кардинально змінили Україну. Змінився і формат роботи державних органів: сьогодні їхня діяльність спрямована на пришвидшення перемоги України над загарбником, повідомили у ВС.

Верховний Суд також задіює на це всі свої ресурси в міжнародній, законопроєктній, інформаційній і волонтерській сферах.

«З початку вторгнення військ Російської Федерації на територію України судді Верховного Суду та працівники апарату ВС допомагають Збройним Силам України й територіальній обороні, які захищають нашу державу від ворога. Деякі представники ВС долучилися до лав ЗСУ та тероборони.

ВС також надає військовим і теробороні фінансову та гуманітарну допомогу.

Більшість суддів ВС беруть активну участь у фінансовій допомозі ЗСУ й гуманітарним проєктам, перераховуючи свою заробітну плату на їхні цілі.

Крім того, представники ВС займаються волонтерством: плетуть маскувальні сітки, готують їжу для захисників, залучаються до роботи в осередках гуманітарної допомоги.

Російське вторгнення: представники ВС долучилися до лав ЗСУ та тероборони

Судді Верховного Суду та працівники апарату ВС ведуть активну боротьбу на «міжнародному фронті», спонукаючи іноземних колег до конкретних дій, які можуть допомогти зупинити напад РФ на українські землі. Так, ВС закликав міжнародних партнерів, голів верховних судів та суддів США, Канади, європейських держав звернутися до урядів своїх країн, просити посилити санкції проти Росії і надати Україні військову та гуманітарну допомогу. Крім того, ВС звернувся до Конституційного суду РФ, Верховного суду РФ і всіх суддів РФ з тим, аби вони вимагали в політичного керівництва Росії припинити злочини проти Українського народу.

Спільно з Асоціацією правників України ВС звернувся з відкритою заявою до органів, організацій, інституцій, що діють у галузі права, та правників усіх держав, включно з РФ, із вимогою припинити співробітництво з російськими юристами в будь-яких напрямах.

ВС також долучається до розроблення законопроєктів щодо забезпечення безперервного здійснення правосуддя, додаткового регулювання забезпечення діяльності правоохоронних органів у складних умовах воєнного стану.

«Інформаційне військо» ВС блокує неправдивий контент про події в Україні, який поширюється в соціальних мережах російськими ЗМІ, блогерами, політиками, культурними діячами й іншими особами.

Разом до Перемоги! Слава Україні!», - зазначили у ВС.

Раніше ми писали, що голова Верховного Суду зможе визначати територіальну підсудність справ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді