Кабмін пропонує застосувати санкції до Путіна, його речника та міністра оборони РФ

12:50, 3 марта 2022
Вцілому в санкційному списку 35 осіб.
Кабмін пропонує застосувати санкції до Путіна, його речника та міністра оборони РФ
Джерело фото: УНІАН
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів пропонує застосувати персональні санкції стосовно Президента Росії Володимира Путіна та його речника Дмитра Пєскова, міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Про це йдеться у розпорядженні уряду №193 «Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» від 1 березня 2022 року

Документом пропонується, застосувати санкції  до 35 осіб. Серед них Президент РФ Володимир Путін, його речник Дмитро Пєсков, очільник уряду РФ Михайло Мішустін, перший заступник голови уряду РФ Андрій Бєлоусов та ще низки застуників Мішустіна, однієї з найвпливовіших людей в Росії – повноважного представника Президента РФ в Далекосхідному Федеральному окрузі Юрія Трутнєва.

Також під санкції потраплять міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев, який під час засідання російського Радбезу напередодні вторгнення  РФ в Україну запропонував визнати «ДНР» та «ЛНР» в межах Донецькоі та Луганськоі областей, міністр закордонних справ Федерації Сергій Лавров

Як зазначається у проєкті, вказані особи несуть безпосередню відповідальність за повномасштабне військове вторгнення Російської Федерації на територію України, вчинення масових воєнних злочинів Російською Федерацією на території України.

Пропонується застосувати повний пакет санкцій, що передбачені українським законодавством.

Йдеться серед іншого про блокування активів — тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном

обмеження торговельних операцій у частині заборони експортно-імпортних операцій, операцій із переробки

повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України

запобігання виведенню капіталів за межі України

зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань

анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, зокрема, анулювання чи зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами.

Зазвичай санкції до перший осіб держави не застосовують. Однак наприкінці лютого було оголошено про обмеження США проти Путіна та членів уряду.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 2 березня стало відомо про нові персональні санкції США проти РФ та Білорусі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді