Пенсии, субсидии, соцпомощь, 6500 от Зеленского: Министр социальной политики рассказала о том, как получить выплаты

10:47, 5 марта 2022
Минсоцполитики рассказало детали о том, как будут обеспечены все социальные выплаты, предусмотренные до войны, включая индексацию пенсий.
Пенсии, субсидии, соцпомощь, 6500 от Зеленского: Министр социальной политики рассказала о том, как получить выплаты
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Министр социальной политики Украины Марина Лазебная на брифинге 4 марта сообщила, что будут обеспечены все социальные выплаты, предусмотренные до войны, включая индексацию пенсий на 14% для более чем 10 млн украинских пенсионеров. Пенсионный фонд Украины уже направил необходимые средства для выплат до 14 марта в уполномоченные банки и на Укрпочту, деньги перечислены 3 млн получателей, что составляет 99% тех, кто получает пенсию до 14 марта включительно.

Если вы пенсионер, и переехали в другое место, там вы тоже можете получить свою пенсию. Для этого надо обратиться в ПФУ лично, по телефону или через электронный кабинет или на горячую линию Укрпочты, и сообщить и смене места проживания и о желании получить пенсию денежным переводом.

Для выплаты субсидий, льгот, других социальных выплат Минсоцполитики еще 2 марта перечислило деньги в регионы: 4,8 мрд на выплату помощи и более 5 млрд грн на выплату льгот и субсидий.

Также Марина Лазебная озвучила алгоритм выплаты пенсий и соцвыплат в регионах, где ведутся боевые действия. Он следующий.

В тех места и районах, где средства не зачислены на счета из-за того, что не могут работать органы государственной власти, выплаты будут проведены через другие регионы. Она акцентировала внимание, что «мы переведем вашу выплату по месту вашего фактического пребывания».

Также, сообщила Лазебная, во исполнение поручения Президента правительство примет механизм поддержки тех семей, которые потеряли возможность работать и получать доход из-за войны. Эти люди получат одноразовую денежную помощь в размере 6500 грн.

Ниже приводим полный текст обращения Марины Лазебной.

Звернення Міністра соціальної політики Марини Лазебної, 4 березня 2022 року

«Шановні українці!

У важкі часи наші мужні захисники стоять на захисті кожного сантиметру нашої Батьківщини та кожного життя мирного жителя. І кожен з нас має свій фронт. Захист найуразливіших сьогодні – не менш важливе завдання, аніж збройна відсіч ворогу.

Тому хочу вас поінформувати, що ми забезпечуємо всі соціальні виплати, які були передбачені ще до початку війни.

На сьогоднішній день Пенсійний фонд України здійснив перерахунки пенсій більше ніж 10 мільйонам пенсіонерів. Пенсії перераховані із застосуванням збільшеного на 14% показника середньої заробітної плати, який враховується для обчислення пенсії.

Пенсійний фонд України вже спрямував до уповноважених банків та Укрпошти суму, необхідну для виплати пенсій, до 14 березня включно. Уповноважені банки зарахували кошти на рахунки більше 3 млн одержувачів, що складає 99% тих, хто отримує пенсію до 14 березня включно. І я вже знаю, що люди ці кошти отримали.

“Укрпошта” розпочала виплату пенсій 3 березня. Ми забезпечили можливість для людей, які отримували пенсію за місцем проживання, при тимчасовій зміні місця проживання отримати пенсію там, де їм зручно, шляхом переказу коштів без відкриття рахунків в банку. Для цього необхідно звернутись до Пенсійного фонду України (особисто, телефоном або через електронний кабінет) або на «гарячу лінію» Укрпошти та повідомити про зміну місця проживання і бажання отримати пенсію грошовим переказом.

На виплати соціальних допомог, пільг та субсидій Міністерство соціальної політики ще 2 березня перерахувало кошти в регіони. Це 4,8 млрд грн на виплату допомог та понад 5 млрд на виплату пільг та субсидій.

Всі регіони отримали фінансування і у більшості випадків забезпечили вже перерахування цих коштів на банківські рахунки людей та “Укрпошті” для доставки людям.

Таким чином, в цьому місяці виплати допомог, пільг та субсидій людям розпочались на тиждень раніше визначених дат. Адже ми розуміємо, що підтримка найуразливішим потрібна якомога швидше.

В окремих містах та районах, там, де проводяться активні бойові дії виплата соціальної допомоги буде здійснюватись за таким алгоритмом: в тих містах та районах, де людям не зараховані кошти на банківські рахунки через те, що не можуть працювати органи державної влади, виплати будуть проведені через інші регіони.

Я хочу звернути увагу на те, що у разі, коли ви не можете отримати відповідні виплати за місцем проживання – телефонуйте на гарячу лінію “Укрпошти”. Ми переведемо вашу виплату за місцем вашого фактичного перебування.

І наостанок ще одна дуже важлива інформація. На виконання доручення Президента найближчим часом Уряд ухвалить механізм підтримки родин тих людей, які втратили можливість працювати та отримувати дохід через війну. Ці люди отримають одноразову грошову допомогу у розмірі 6500 гривень».

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Youtube Право ТВа также на нашу страницу в Facebook, Viber и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва