Строковикам під час воєнного стану додатково платитимуть 30 тисяч на місяць

10:54, 8 марта 2022
Кабінет міністрів ухвалив рішення.
Строковикам під час воєнного стану додатково платитимуть 30 тисяч на місяць
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Військовослужбовці строкової служби під час воєнного стану додатково отримуватимуть 30 тисяч гривень на місяць. Відповідне рішення закріплене постановою уряду 217  від 7 березня 2022 року.

Вказаною постаново внесено зміну до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 р. № 168 “Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану” та виключено в абзаці першому слова “(крім військовослужбовців строкової служби)”.

Це означає, що військовослужбовцям строкової служби під час воєнного стану буде виплачуватися додаткова винагорода у 30 тисяч гривень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабінет міністрів 28 лютого схвалив постанову про збільшення заробітної плати військовослужбовцям в умовах воєнного стану.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, в умовах воєнного стану  військовослужбовцям Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліцейським, виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 000 грн в розрахунку на місяць.

Міністр додав, що військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії  розмір додаткової винагороди збільшується до 100 000 грн в розрахунку на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagramщоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді