Ймовірність повномасштабної участі Білорусі у війні проти України залишається — Генштаб

14:17, 8 марта 2022
Військові Білорусі не хочуть воювати проти України.
Ймовірність повномасштабної участі Білорусі у війні проти України залишається — Генштаб
Джерело фото: ukrinform.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Генеральному штабі Збройних сил України наголошують, що залишається ймовірність повномасштабної участі Білорусі у війні проти України на боці Росії. Про це йдеться у повідомленні Генштабу на сторінці у Facebook.

«Зберігаються ознаки готовності воєнно-політичного керівництва Республіки Білорусь до можливої широкомасштабної участі ЗС РБ у бойових діях проти України на боці РФ. Здійснено часткове перегрупування сухопутних військ та ССО ЗС РБ. Зокрема, у районі Брест перебувають по одній батальйонно-тактичній групі ЗС Білорусі; у районі Олександрівка (район прикордонного КПП в районі н.п. Вільча, Київська обл.) – 2 БТГр; в районі Кірово (Поліський радіаційний заповідник) – 2 БТГр», - зазначається у повідомленні.

Водночас, за інформацією Генштабу попри приведення окремих підрозділів збройних сил Білорусі в стан підвищеної бойової готовності, морально-психологічний стан особового складу є вкрай низьким. Більшість військовослужбовців не бажає воювати на боці Росії.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 1 березня за інформацією речника управління сил територіальної оборони на територію України  зайшли білоруські війська. Однак наразі сухопутні сили Білорусі не брали участі у війні проти України. Разом з тим 27 лютого Олександр Лукашенко визнав обстріл ракетами українських міст з території його країни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagramщоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді