Рада скасувала штрафні санкції за прострочення за споживчими кредитами

14:50, 18 марта 2022
Рішення підтримали 340 депутатів.
Рада скасувала штрафні санкції за прострочення за споживчими кредитами
Джерело фото: finbalance.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада на час воєнного стану скасувала штрафні санкції за несвоєчасні виплати за споживчими кредитами. Це передбачено ухваленим парламентом законопроєктом №7137-д, який підтримали 340 депутатів.

Згідно до документу, у період дії в Україні воєнного стану та у тридцятиденний строк після дня його завершення або скасування, у разі несвоєчасної сплати чергового платежу за кредитом, споживач звільняється від відповідальності перед кредитодавцем за таке прострочення.

Зазначається, що в разі прострочки в час воєнного стану споживач не сплачує пеню та інші штрафіні санкції, передбачені договором. Також забороняється збільшення процентної ставки за користування кредитом з причин, інших ніж передбачені частиною четвертою статті 1056-1 Цивільного кодексу України(застосування змінної процентної ставки-sud.ua), у разі невиконання зобов’язань за договором про споживчий кредит у період, зазначений у цьому пункті

Також парламентарі визначили, що неустойка (штраф, пеня) та інші платежі, сплата яких передбачена договором про споживчий кредит, нараховані включно з 24.02.2022 року за прострочення виконання (невиконання, часткове виконання)за таким договором, підлягають списанню кредитодавцем.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада тимчасово звільнила від плати за землю осіб, ділянки яких були в місцях бойових дій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області