В Україні може з’явитися державний реєстр збитків від російської агресії

15:41, 23 марта 2022
Реєстр міститиме інформацію про збитки постраждалих від російської агресії та утримуватиметься за рахунок коштів державного бюджету та інших джерел.
В Україні може з’явитися державний реєстр збитків від російської агресії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Олексій Мовчан зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №7193 «Про державну реєстрацію збитків, завданих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», яким пропонується запровадити Державний реєстр збитків від агресії РФ та визначити методику їхнього розрахунку

Згідно до проєкту Державний реєстр збитків – державна інформаційно-комунікаційна система збирання, зберігання, накопичення, обробки та захисту інформації, що міститься в ній, яка забезпечує реєстрацію звітів про оцінку або актів оцінки збитків завданих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України;

Законопроєктом пропонується  встановити, що умовах воєнного стану розмір збитку, що завданий постраждалому  внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, визначається за підсумком стандартизованої оцінки у випадках та за методикою, що затверджується Кабінетом Міністрів України, та шляхом проведення незалежної оцінки збитків.

Звіти про оцінку, акти оцінки підлягають державній реєстрації в Державному реєстрі збитків/ Реєстрація звітів про оцінку (актів оцінки) здійснюється безоплатно.

Власником та держателем Державного реєстру збитків є держава в особі Фонду державного майна України;

Фінансування витрат на формування та ведення Державного реєстру збитків здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України та інших не заборонених законодавством джерел

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким дозволив експропріацію майна Російської Федерації. Рішення про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів, приймається Радою національної безпеки та оборони України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області