Рада скасувала податок на нерухомість на території, де відбуваються бойові дії

16:05, 24 марта 2022
Законом звільняється від сплати податку на нерухомість, яка відмінна від земельної ділянки та об’єкти житлової нерухомості за 2021-й та поточний рік, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих територій.
Рада скасувала податок на нерухомість на території, де відбуваються бойові дії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила за основу та вцілому законопроєкт №7190 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період воєнного стану та скасувала податок на нерухомість на території, де відбуваються активні бойові дії За відповідне рішення проголосували 353 народних депутати

Законом звільняється від сплати податку на нерухомість, яка відмінна від земельної ділянки та об’єкти житлової нерухомості  за 2021-й та поточний рік, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації та за об’єкти житлової нерухомості, що була зруйнована через бойові дії.

Також передбачається звільнення від оподаткування ввізним митом імпортних товарів та ПДВ платників єдиного податку першої, другої та третьої групи, що сплачують податок за ставкою 2%. При цьому, передбачається спрощення процедур митного оформлення таких товарів. Нічого не сплачуватимуть під час воєнного стану за ввезення авто і звичайні громадяни

Крім цього з трьох до шести місяців період протягом якого платники, які не мали змоги подати податкову звітність, повинні виконати обов’язок щодо повної подачі звітності після закінчення особливого періоду.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабінет міністрів на час воєнного стану дозволив ввозити в Україну товари без сплати ПДВ та акцизу, однак є винятки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде