Кабмін на час воєнного стану дозволив ввозити в Україну товари без сплати ПДВ та акцизу: є винятки

11:19, 22 марта 2022
Компанії-імпортери алкоголю будуть і надалі сплачувати усі митні платежі.
Кабмін на час воєнного стану дозволив ввозити в Україну товари без сплати ПДВ та акцизу: є винятки
Джерело фото: market.korupciya.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів на час воєнного стану спростив митне оформлення, зокрема транспортних автівок та скасував ПДВ та акциз на імпортовані авто. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №330 від 20 березня.

Вказана постанова передбачає, що на час воєнного стану громадяни та компанії зможуть ввозити на територію України, зокрема авто за спрощеною процедурою.

Це означає, що митне оформлення здійснюється без справляння митних платежів, у тому числі податку на додану вартість, акцизного податку, ввізного мита, шляхом подання декларантом митному органу попередньої митної декларації без проведення митного огляду, без застосування фітосанітарного контролю, заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності (крім державного експортного контролю) безпосередньо у пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний та митний кордон України.

При цьому за спрощеною процедурою не можуть користуватися компанії, що здійснюють ввезення на митну територію України спирту етилового та інших спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива (крім квасу “живогоˮ бродіння), тютюнових виробів, тютюну, промислових замінників тютюну, сигарет, цигарок, сигарил та рідин, що використовуються в електронних сигаретах. Ці компанії зобов’язані і надалі сплачувати усі передбачені законодавством платежі.

Крім цього урядовці доручили Державній митній службі та Адміністрації Державної прикордонної служби у період воєнного стану забезпечити невідкладний пропуск без митного огляду та без рішення голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим, голів обласних державних адміністрацій, голів Київської, Севастопольської міських державних адміністрацій (керівників відповідних військово-цивільних або військових адміністрацій у разі їх утворення) про визнання товарів гуманітарною допомогою через державний та митний кордон України товарів, що надходять в Україну як гуманітарна допомога, військових товарів, лікарських засобів та виробів медичного призначення через спеціальний канал.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін вирішив компенсувати роботодавцям щомісяця 6,5 тисяч гривень за працевлаштовану внутрішньо переміщену особу під час воєнного стану. При цьому виплачувати компенсацію, наразі, планують протягом 2 місяців.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді