Верховна Рада спростила процедури призначення командирів добровольчих формувань територіальних громад

10:00, 26 марта 2022
Командири добровольчих формувань територіальних громад призначаються командирами бригад Сил територіальної оборони Збройних Сил України за поданням командирів батальйонів Сил територіальної оборони ЗСУ за територіальним принципом.
Верховна Рада спростила процедури призначення командирів добровольчих формувань територіальних громад
Джерело фото: dilo.net.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Парламент 24 березня підтримав законопроект щодо вдосконалення засад організації та ведення руху опору 7180. Авторами законопроекту виступають народні депутати Федір Веніславський, Олександр Завітневич та інші.

Насамперед, зазначає голова комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, документ дозволяє спростити процедури призначення командирів добровольчих формувань територіальних громад та підвищити оперативність прийняття відповідних управлінських рішень щодо формування військових частин Сил територіальної оборони ЗСУ та добровольчих формувань територіальних громад.

«Також у законопроекті ми передбачили, що комплектування ЗСУ особами рядового, сержантського і старшинського складу, молодшого та старшого офіцерського складу, яким виповнилося 60 років і які виявили бажання служити під час дії воєнного стану (оголошення стану війни) – граничний вік перебування їх на військовій службі встановлюється до 65 років», – повідоми він.

Окрім того, законопроект унормовує питання щодо забезпечення осередків руху опору зброєю та боєприпасами до неї, а також належний порядок зберігання і застосування зброї, бойової техніки та спеціальних засобів під час виконання завдань територіальної оборони.

Серед важливих новацій також Олександр Завітневич назвав наділення Сил спеціальних операцій ЗСУ статусом суб’єкта розвідувального співтовариства та наділення їх повноваженнями здійснювати перевірку осіб у зв’язку з призначенням, а також підвищення повноважень і відповідальності сільських, селищних, міських голів територіальної громади, на території якої безпосередньо не ведуться бойові дії, та на території якої не прийняте рішення про утворення військової адміністрації.

«Ми удосконалюємо наше законодавств з урахуванням найкращих практик та набутого практичного бойового досвіду в організації відсічі збройній агресії російської федерації проти України, що має забезпечити більш ефективне виконання завдань, покладених на національний спротив. Крім того, відкриваються можливості для здійснення Силами спеціальних операцій розвідувальних дій на тимчасово окупованих територіях, що має велике значення для успішного планування та виконання упереджувальних заходів в організації рішучої протидії збройній агресії російських окупаційних військ», – підсумував голова комітету.

Раніше ми описували ключові новації даного законопроекту.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області