У «Слузі народу» пропонують Раді запровадити кримінальну відповідальність для українців, які мають російський паспорт

11:11, 30 марта 2022
Перебування у підданстві державі, яка здійснює збройну агресію пропонується карати позбавленням права обіймати певні посади на термін до 15 років з конфіскацією майна або без.
У «Слузі народу» пропонують Раді запровадити кримінальну відповідальність для українців, які мають російський паспорт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народні депутати з фракції «Слуга народу» Сергій Кузьміних та Георгій Мазурашу зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7223 про внесення змін до статті 111-1 Кримінального кодексу України щодо розширення переліку кримінальних правопорушень за здійснення колабораційної діяльності, яким пропонується запровадити кримінальну відповідальність для громадян України, які мають російський паспорт.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 111-1 Кримінального кодексу(колабораційна діяльність-sud.ua) новою частиною такого змісту Перебування громадянина України у громадянстві (підданстві) іншої держави, яка здійснює збройну агресію проти України, - карається позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої». При цьому перелік посад не наводиться

Як зазначається у пояснювальній записці, схвалення вказаного законопроєкту, «дозволить нашій державі, яка знаходиться в стані війни з рашистською федерацією, максимально убезпечити себе від зрадників та диверсантів з «п’ятої колони»

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада посилила покарання за пособництво країні – агресору. За співпрацю з державою-агресором відтепер передбачено від 10 до 12 років позбавлення волі та забороняється займати низку посад у майбутньому.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді